Gediz Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Gediz Havzası Koruma Eylem Planıyla ilgili olarak, Bu plan entegre bir iş olduğu için en çok belediyelere görev düşüyor dedi.
     Gediz Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde İl Genel Meclisi toplantı salonunda Vali Halil İbrahim Daşözün başkanlığında yapılan toplantıda Manisadaki kurum ve kuruluşların yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.
     Toplantıya, Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ile ilçe ve belde belediye başkanları ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
     Toplantı öncesinde ilçe ve belde belediyeleri temsilcilerinden katılımın az olmasına tepki gösteren Vali Daşöz, belediye başkanlarının bizzat katılacağı ayrı bir toplantının yapılacağını söyledi.
     İl Özel İdaresi, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl ve Demirci ilçelerinin içerisinde bulunduğu ilçe ve belde belediyeler birliğinin kapatılmasına karşı alınan kararı eleştiren Vali Daşöz, Manisanın büyükşehir olmasıyla sadece belde belediyelerinin kapatılacağını, ilçe belediyelerini kapatılmayacağını belirterek birlik feshi konusunun yeniden görüşülmesi gerektiğini ifade etti.
     Toplantıda ilgili kurum müdürleri ile belediye temsilcileri tarafından yapılan faaliyetler sunum eşliğinde anlatıldı.
     Yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin ardından konuşan Vali Daşöz, Gediz ile ilgili yaşanan sıkıntıların çok aktörlü bir iş olduğunu vurguladı.
     Eylem Planının 4 ili kapsadığını hatırlatan Vali Daşöz, İlçe belediyeleri var, organize sanayi bölgeleri var, katı atık bertaraf ile sıvı atık bertaraf tesisleri ve bu tesisler için yer bulmakta yaşanan sıkıntılar var. İşin ihalesi gibi pek çok safhada sorunlar çıkabiliyor, sorunların iyi takip edilmesi gerekiyor. Bu plan entegre bir iş olduğu için en çok belediyelere görev düşüyor. Kimi belediyeler atık tesislerini yapmış kimileri yapmamış. Hal böyle olunca arıtılmış atık da arıtılmamış atık da Gedize akıyor, havanda su dövülüyor dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Gediz Havzası Koruma Eylem Planı Değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER