Geleneksel ZİÇEV müsabakaları

Geleneksel ZİÇEV müsabakaları -6. Geleneksel Trakya Bölgesi Zihinsel Engelliler arasında basketbol, masa tenisi ve yüzme şampiyonası düzenlendi


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Belediyesi ve Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) işbirliği ile bu yıl 6ncısı düzenlenen Geleneksel Trakya Bölgesi Zihinsel Engelliler basketbol, masa tenisi ve yüzme şampiyonası etkinlikleri düzenlendi.
     ZİÇEV Yönetim Kurulu ÜYesi Rukiye Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu etkinliklerle zihinsel yetersiz çocuklara hakları olan eğitimi vermek, topluma kazandırmak ve toplumu da bu konuyla ilgili bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Zihinsel yetersiz çocukların katıldığı ve bu yıl 6ncısı düzenlenen şampiyonaya, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve çevre ilçelerden katılım olduğunu bildiren Güneş, Bu tür etkinlikler, zihinsel yetersiz çocuklarımızın hakları olan bir şey. Spor herkes için çok önemli. Beden ve ruh sağlığımız için çok önemli diye konuştu.
     Engelli sporcular, Atatürk Spor Salonu Olimpik Yüzme Havuzunda ve İsmet İnönü Kapalı Spor Salonunda gün boyu devam eden etkinliklerde yüzme, basketbol ve tenis dallarında yarıştı.
     Basketbol müsabakalarında Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okulu birinci, Edirne Erkurt Kardeşler İlköğretim Okulu ikinci, Tekirdağ TOKİ Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi de üçüncü oldu.
     Masa Tenisi müsabakalarında ise Hatice Kırca birinciliği, Melikşah Demiral ikinciliği, Ali Rişvan da üçüncülüğü elde etti.
     Yüzme müsabakalarında ise 25 metre serbest A kategorisinde birinci Özgür Yıldız, ikinci Şafak Solak, üçüncü Ataberk Yücel, 25 metre serbest B kategorisinde birinci Onur Özkaya, ikinci Barış İştal, 25 metre sırtüstü kategorisinde birinci Deniz Şevin, ikinci Betül Yavuz oldu.
     Yarışmalarda dereceye giren engelli sporculara etkinlik sonunda ödülleri Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve Vali yardımcısı Bekir Sıtkı Koca Kundakçı tarafından verildi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Geleneksel ZİÇEV müsabakaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER