Gemlikten kısa kısa

Gemlikten kısa kısa -Gemlik Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri Yunanistanı gezdi


BURSA (A.A) - Gemlik Endüstri Meslek Lisesi idareci ve öğretmenleri, Yunanistanı gezdi.
     Düzenledikleri kültür gezisi kapsamında Türk nüfusunun yoğun yaşadığı bölgeleri gezen gurup, daha sonra Osmanlı döneminden kalma eserleri inceledi.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün doğduğu Selanikte bulunan evi de ziyaret eden öğretmenler, Gümülcine bölgesindeki Türk köylerine gitti.
     Gezi Koordinatörü müdür yardımcısı Nuri Dağtaş, geziden herkesin çok memnun kaldığını belirterek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.
    
     -Gemlikte deprem toplantısı-
    
     Gemlik Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ve MHP İlçe Teşkilatı, depremde kaybedilen hayatların yüzde 40ının sebebi olan, ev içinde bulunan eşyaların sabitlenmesi ile ilgili toplantı düzenledi.
     MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, ilçenin birinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, "Evlerde bulunan eşyaları yerlerine monte etmek hayati bir konu. Her insan bunu kendisi yapamaz, ayrıca ihtiyaç sahibi yaşlılar ve bakıma muhtaç insanlarımız da var" dedi.
     MAG bölge sorumlusu Yusuf Yumru ise Gemlikten fazla destek görmemesine rağmen MAGın ilçede yaptığı yatırımın 150 bin lirayı bulduğunu söyledi.
     Gemlikte 1064 yıldır büyük deprem meydana gelmediğini anımsatan Yumru, "Bu deprem olma riskinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Biz 2 yıldır çalışıyoruz, bu yıl ilk defa ilçe afet kuruluna davet edildik. Belediyeye 17 cankurtaran yetiştirdik fakat sonra devamı getirilemedi. Bizim siyasi ayrımımız yok. Seçim bildirileri önümüze gelince deprem ile alakalı yapılacak çalışmaları inceleyecek, ona göre karar vereceğiz" diye konuştu.
    
     -Borusan Ortaokulunda mesleki rehberlik günleri başladı-
    
     Borusan Ortaokulunda mesleki rehberlik günleri başladı.
     Okuldan yapılan açıklamada, her öğrenciye birebir ilgi ölçekleri uygulandığı, öğrencilerin kişilik özelliklerine en uygun liselere gitmesi amacıyla sonuçların velilerle paylaşıldığı belirtildi.
     Rehber öğretmen Elifcan Kırbaç ile Fen ve Teknoloji Öğretmeni Özgür Kocabıyıkın gözetiminde liselere gezilerin düzenlendiği ifade edilen açıklamada, geziler kapsamında Hisar Anadolu, Gemlik Ticaret Meslek, Kız Meslek, Endüstri Meslek liselerinin ziyaret edildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Gemlikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER