Gemlikten kısa kısa

Gemlikten kısa kısa -Belediye Başkan Vekili Yılmaz, koltuğunu Ezgiye devretti


BURSA (A.A) - Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 5inci sınıf öğrencisi Ezgi Girenaya devretti.
     Sembolik olarak Yılmazın koltuğunu devralan Umurbey Abdullah Fehmi Ortaokulu 5inci sınıf öğrencisi Girenay, Gemlikin depremsel riskine karşı Japonya örneğini vererek, raylı sistem uygulamasını ilçede yapmayı hayal ettiğini söyledi.
     Yılmazın, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile iş birliği içinde ilçeyi kademeli olarak sağlam zeminli arazilere taşıma projesini de desteklediğini belirten Girenay, çevre kirliliği konusunda sanayi tesislerinin arıtma tesisleri ve filtreleme sistemiyle duyarlı olması gerektiğini, belediyenin de daha fazla spor tesisi ve çocuk parkı yapması gerektiğini ifade etti.
     Girenay, Fen İşleri Müdürü Ahmet Turan ve Temizlik İşleri Müdürü Sami Bekiyi telefonla arayarak, talimatlar verdi.
     Ziyarette, Okul Müdürü Hüseyin Kaftan ile Türkçe Öğretmeni Özal Aslan hazır bulundu.
    
     -Yaşlı kişiye tekerlekli sandalye bağışı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gemlikte yaşayan bedensel engelli Halime Baliye (66), belediye tarafından tekerlekli sandalye bağışlandı.
     Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, belediye adına 12inci tekerlekli sandalyeyi, Halime Balinin eşi Hasan Baliye teslim etti.
     Evli ve 4 çocuk, 6 torun sahibi Halime Balinin, 6 yıldır yürüme engelli olduğunu belirten Yılmaz, sosyal projeler kapsamında engellilere yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.
     Hasan Bali de Yılmaza teşekkür ederek, "Gemlik Belediyesi sayesinde artık eşimi gezdirebileceğim. Çocuklarımız ve torunlarımız da bu sayede eşime daha iyi yardım edebilecek" dedi.
    
     -Gemicilik Çalıştayı 25-27 Nisanda yapılacak
    
     Gemlikte, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde "Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları 2nci Öğrenci Çalıştayı" yapılacak.
     Alınan bilgiye göre, ilki 26-28 Nisan 2012de Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın ikincisi, Gemlikte 25-27 Nisanda düzenlenecek.
     Çalıştay, Türkiyede meslek yüksekokulları bünyesinde eğitim öğretim veren denizcilik programlarında görevli idareci ve öğretim elemanlarının katılımıyla oluşan -Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalışma Grubu-nun 8inci toplantısında alınan karar gereği organize edilecek.
     Etkinlikle denizcilik eğitimi alan öğrencilerin birbirlerini tanıması, birlikte çalışması ve üretmelerini sağlamak, sorunlarının tartışılmasına imkan tanımak, dolayısıyla denizcilik mesleğinin dayanışmacı ve hür karakterine vurgu yapmak, mezuniyet sonrası için kendilerine ön görü kazandırmak amaçlanıyor.
     Çalıştaya, UÜnün yanı sıra Galatasaray, Kocaeli, Bahçeşehir, Mersin, Mustafa Kemal, Çanakkale Onsekiz Mart, Yalova, Akdeniz, Ordu, Namık Kemal, Bartın, Sinop, Muğla Sıtkı Koçman, Yaşar üniversiteleri ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulundan 180 öğrenci ve öğretim elemanının katılması bekleniyor.
    
     -"Çocuk Oyunları Şenliği" sona erdi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gemlik Belediyesinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile organize ettiği "Çocuk Oyunları Şenliği" sona erdi.
     Atatürk Stadyumundaki kapanış etkinliğinde, ilkokul 2nci sınıf öğrencilerinin "Yağ Satarım Bal Satarım", 3üncü sınıf öğrencilerinin "Mendil Kapmaca", 4üncü sınıf öğrencilerinin "Tombik" ve 5inci sınıf öğrencilerinin "Yakan Top" oyunlarına yer verildi.
     Etkinlikte konuşan Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, her birini şampiyon ilan ettiklerini ifade etti.
     Gürcistandan gelen ekiplerin halk dansları gösterisiyle renklenen törene, öğrenci velileri de ilgi gösterdi.
     Tören, protokol üyelerinin öğrencilere madalya ve katılım belgelerini vermesiyle sona erdi.
     Bu ay başından bu yana devam eden oyunlara, okullardan 6 bin öğrenci katıldı. Yarışmalarda ise 850 öğrenci mücadele etti.
     Bu yıl 3üncüsü düzenlenen şenliklerde öğrenciler yarışıp rekabet edip eğlenirken okullarını temsil, takım ruhu, dayanışma gibi psikolojik eğitimlerden de başarıyla geçti.
    
     Muhabir: Hurşit Topal
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gemlikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER