Genç fizikçilere CERN ve yüksek enerji

Genç fizikçilere CERN ve yüksek enerji fiziği eğitimi -CERNde görev alan Türk bilim insanları, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve UÜ ortaklığında düzenlenen 2. Uludağ Yüksek Enerji Fiziği Kış Okulunda fizik öğrencilerine parçacık fi


BURSA (A.A) - Uluslararası Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği Araştırma Merkezinde (CERN) görev alan Türk bilim insanları, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) ortaklığında düzenlenen 2. Uludağ Yüksek Enerji Fiziği Kış Okulunda fizik öğrencilerine parçacık fiziğiyle alakalı eğitim verdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Seminer Salonunda 4 gün boyunca süren programa, Türkiyenin değişik şehirlerden gelen 50 yüksek lisans ve doktora öğrencisi katıldı. CERNde görev alan bilim insanlarının eğitmen olarak katıldığı kış okulunda, öğrencilere yüksek enerji fiziği hakkında eğitimler verildi.
     Uludağ Yüksek Enerji Fiziği Kış Okulu Organizasyon Komitesi üyesi Yrd. Doç. Dr. Zerrin Kırca, dünya çapında önem kazanan deneylerde ve bunlara ait teorik çalışmaların içinde artık Türklerin de yer alması gerektiğini belirtti.
     Gençlerin de Türk bilim insanlarını örnek olarak devam etmesini arzuladıklarını ifade eden Kırca, Düzenlediğimiz okulda ülkemizde parçacık fiziği konusunda yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapan genç fizikçilerin, ihtiyaç duydukları konularda eksikliklerini tamamlamak ve alt yapılarını kuvvetlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda değerli hocalarımız eşliğinde dersler veriliyor dedi.
     Özellikle son yıllarda önem kazanan CERN gibi deneylerde yüksek enerji fiziğinde asıl araştırma konusu olan noktaları güncel bilgilerle aktardıklarını belirten Kırca, CERNe üye olmayı beklediğimiz gelecek günlerde altyapısı kuvvetli fizikçilerin yetişmesi, literatürü ve gelişmeleri takip edebilmeleri açısından önemlidir. Bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıyı büyüterek sürdürmeyi amaçlıyoruz. Katkı veren herkese teşekkür ediyoruz görüşünü kaydetti.
     Kış okulunda, Türkiyenin değişik üniversitelerinden akademisyenler öğrencilere eğitim verdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Genç fizikçilere CERN ve yüksek enerji Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER