Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mersinde

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mersinde -Bakan Kılıç: Stadyum inşaatındaki fiziki işlerde yüzde 87 oranındayız. Mayısın 30u itibarıyla stadyum, bakanlığımız tarafından teslim alınacak -Bir olimpiyat provası olan Mersind


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersinde gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı süren stat inşaatıyla ilgili, Stadyum inşaatındaki fiziki işlerde yüzde 87 oranındayız. Mayısın 30u itibarıyla stadyum, bakanlığımız tarafından teslim alınacak dedi.
     Kılıç, stattaki incelemeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersinlilerin artık kendisini hemşehrileri olarak gördüğüne inandığını söyledi.
     Akdeniz Oyunları çerçevesinde kazandırdıkları tesis ve eserlerin Mersinde en az yarım yüzyıl hizmet vereceğini ifade eden Kılıç, Yaptığımız işler ciddi mühendislik ürünleri. İmalat kalitelerine kefiliz. Bu konuda da bir sorun oluşmayacağı kanaatindeyim diye konuştu.
     Stat inşaatını göstererek, Oyunların kalbi burada atacak diyen Kılıç, şöyle konuştu:
     Açılış ve kapanış seremonileri burada yapılacak. Gelen bütün konukları bir arada ağırlayacağımız yer Mersin Stadyumu olacak. Elbette ki tüm tesisler ev sahipliği yapacak ama oyunların kalbinin atacağı yer stadyum. Gerçekten gurur duyduğumu itiraf etmek durumundayım. Aynı anda hem havalandırma imalatlarına hem ıslak zeminlerde seramik işlerine devam ediliyor. Bir yandan da çatının kapatılmasına yönelik faaliyetler sürüyor. Beton imalatıyla ilgili çalışmalar da sürüyor. Stadyum inşaatındaki fiziki işlerde yüzde 87 oranındayız. Mayısın 30u itibarıyla stadyum bakanlığımız tarafından teslim alınacak. Dolayısıyla işlerin tamamı çevre düzenlemeleri de dahil olmak üzere 30 Mayısta bitirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim edilmiş olacak.
     Kılıç, stada yerleştirilecek 25 bin koltuğun imalatının tamamlandığını ve yarın kente getirileceğini belirterek, Zamanlama bakımından kritik olan diğer tesisleri de gezeceğim. Birçok tesise artık gitmeye gerek bile kalmadı. Çünkü neredeyse tamamlandı veya bakanlık tarafından teslim alındı. Bizim açımızdan Mersin, Akdeniz Oyunlarına hazır hale geliyor dedi.
    
     -2020 öncesinde önemli deneyim olacak-
    
     Kılıç, Türkiyenin, Mersindeki yatırımların finansman ihtiyacının karşılanması için hükümetin bütün imkanlarını seferber eden ve dakika dakika Mersini takip eden bir Başbakana sahip olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğana Mersinliler adına teşekkür etti.
     Çalışmaların sürdüğü yaklaşık 20 aylık dönemde, Mersinle ve Mersinlilerle et ve tırnak gibi bütünleştiklerini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
     Birbirimize kenetlendik. Bundan sonra Mersinin, organizasyonun diğer kısımlarına sahip çıkması gerekiyor. Gönüllük hareketlerine, sektörün diğer branşlarına sahip çıkması gerekiyor. Mersinin bundan sonra bu olimpik mirasa sahip çıkması ve yaşatması gerekiyor. Bizim bir kulağımız Mersinde olmaya devam edecek. Havadan aldığımız fotoğraflarla kenti sürekli kontrol ediyoruz. Bir olimpiyat provası olan Mersindeki organizasyonu yüzümüzün akıyla gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Mersin, 2020 öncesinde Türkiyenin iş yapabilme becerisinin test edilmesi ve görülmesi anlamında önemli bir deneyim olacak.
     Stadyumun bağlantı yollarında yüzde 65 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığına işaret eden Kılıç, Stadyum, çevre düzenlemeleri ve bağlantı yollarıyla sadece bu bölgeye yapılan yatırım, 150 milyon liralık bir yatırım. Tüm sektörler birleştik, Mersin için kenetlendik. Bundan sonra beklentimiz, uğruna bir araya geldiğimiz kentin bu eserlere ve Akdeniz Oyunlarına canla başla, kalbiyle sahip çıkmasıdır diye konuştu.
     İşçilerle de sohbet eden Bakan Kılıç, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere diğer tesislere geçti.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mersinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER