GESİAD Moğalistan Ülke Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi

GESİAD Moğalistan Ülke Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Genç Sanayici ve İş adamları Derneği (GESİAD) Moğolistan Büyükelçisi ve beraberinde ki heyetle birlikle Moğolistan Ülke Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi.
     GESİADdan yapılan açıklamaya göre, üyelerin yurt dışına açılımını gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Moğolistan Büyükelçisi Badamdorj Batkhishig, ülkelerinde ki ticaret ve yatırım olanaklarından bahsederek iş adamlarını yatırım yapmaları için Moğolistana davet etti.
     Moğolistan ekonomisinin son yıllarda yükselişe geçtiğini ifade eden Batkhishig, şunları kaydetti:
     Türk milletiyle aynı tarihi paylaşıp aynı topraklarda yaşamışız. Moğolistanda Rusya ve Çinin dışında üçüncü komşu diye yeni bir deyim var ve biz Türkiyeyi üçüncü komşu olarak görüyoruz. Teşvikler ve hükümetler arası anlaşmalar konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Devlet olarak dış yatırımcılara her şeyi kolaylaştırmak istiyoruz
     Moğolistan Fahri Konsolosu Hasan Haskahraman da, yılardır Moğolistan ile iş birliği içinde olduklarını ve gerek ticaret anlamında, gerekse yapılan yatırımlarda her hangi bir problem yaşamadıklarını vurguladı.
     Toplantının sonunda GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş büyükelçiye organizasyon için teşekkür edip hediye takdim etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber GESİAD Moğalistan Ülke Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER