Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Korkmaz: 2012 yılı, sulu tarım yapılan alanlar için bereketli verimli bir yıl oldu


BİTLİS (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, 2012 yılı, sulu tarım yapılan alanlar için bereketli verimli bir yıl oldu dedi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında gerek tarım, gerek hayvancılık sektöründe özellikle yaz aylarında yağışların yetersiz olmasına bağlı olarak çay ve mera alanlarında ve bitkisel üretim alanlarında verim düşüşlüğü yaşanırken, sulu tarım yapılan alanlarda verimli bir yıl yaşandığını söyledi.
     Patates, domates, ayçiçeği, sebze ve meyve üretiminde önemli bir noktaya gelindiğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Sulu tarım yapılan alanlarda verim, ortalamanın üzerinde oldu. Ancak kuru tarım yapılan alanlarda verimde düşüş meydana geldi. Kuru tarım yapılan alanlar için çiftçilerin mağdur olmaması adına, Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılan borçların ertelenmesi kapsamına, Bitlis de alındı. Yaklaşık bin 733 çiftçimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreyle ertelendi. Patates üretiminde Ahlatta 150 bin ton civarında bir üretim gerçekleşti. Domates üretiminde 25 bin ton civarında bir üretim gerçekleşti ve bu ürünler çevre illere satıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER