Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Türkiyede Kürt sorununa kaynak teşkil eden geçmişteki inkar politikalarıdır


SİİRT (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiyede Kürt sorununa kaynak teşkil eden geçmişteki inkar politikalarıdır dedi.
     Bakan Eker, Siirtte AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
     İl Başkanı Ali İlbaş ile bir süre görüşen Eker, partililere hitaben yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri günden bu yana Türkiyenin temel meselelerini çözmek için uğraştıklarını, Türkiyeye daha çok demokrasi getirmenin, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla Türkiyenin sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
    
     -Bu topraklar imparatorluk bakiyesi-
    
     Eker, bölgenin en önemli sosyal sorunu olan terörle mücadele ve Kürt sorunun çözümü konularında önemli adımlar attıklarını, iktidara geldiklerinde hayal edilmesi bile mümkün olmayan çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydederek şöyle dedi:
     Türkiyede Kürt sorununa kaynak teşkil eden geçmişteki inkar politikalarıdır. Kürt meselesinin bir sorun olduğunu ve bu sorunun bizim sorunumuz olduğunu, Türkiyenin sorunu olduğunu dile getirerek bu alanda adımlar attık. Neler yaptık- Eskiden Kürtçe konuşmak bile yasakken bugün bırakın devlet televizyonunu, 24 saat her alanda yayın yapan bir kanalın hayata geçirilmesini sağladık. Özel televizyonlar, radyolar yayın yapıyor. Sadece bu mu- Devlet bugün Ahmed-i Haninin Memu Zin kitabını basıyor ve dağıtıyor. Devletin üniversiteleri Kürtçe lisansüstü eğitim programları düzenliyor. Şimdi seçmeli ders olarak okullarda Kürtçenin okutulması ile ilgili adımlar attık. Sadece Kürtçe de değil. Arapça ile ilgili olarak da adımlar attık. Çünkü bu memlekette yaşayan herkes bizim kardeşimiz. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Boşnak, kim varsa. Bu topraklar imparatorluk bakiyesi. O imparatorluk kültürün içerisinde çok sayıda etnik grup kimlik, kültür ve inanç vardı. Değerlerinden beslendiğimiz için Türkiyenin her tarafında varız.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriya Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER