Giresunda ormanlık alandaki yangınlar

Giresunda ormanlık alandaki yangınlar -Espiye ve Tirebolu ilçelerinin çeşitli bölgelerinde ormanlık alanda çıkan yangınlar tamamen söndürüldü


GİRESUN (A.A) - Espiye ve Tirebolu ilçelerinin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınların yağmurun da etkisiyle tamamen söndürüldüğü bildirildi.
     Giresun Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şefi Mustafa Kınaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam çıkan yangınların tamamının söndürüldüğünü belirtti.
     Yangınlara bahçe temizliği yapan vatandaşların neden olduğunun tespit edildiğini ve faillerin araştırıldığını ifade eden Kınacı, şunları kaydetti:
     Espiye ilçesine bağlı Hacıköy, Hacımahmutlu ve Karadere köyleri ile Tirebolu ilçesine bağlı Şirin köyünde çıkan yangınlarda 12 hektar alan zarar gördü. Yangınların yüzde 90ı insan faktörlü meydana geldi. Vatandaşların bahçe temizliği yaparken yaktığı anızın rüzgarın da etkisiyle dağılması, yangına neden oluyor. Dün meydana gelen yangınlara ekiplerimiz zamanında müdahale etti ve yağmurun da avantajıyla tüm yangınlar söndürüldü.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda ormanlık alandaki yangınlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER