Giresundan dünyaya tabanca satıyorlar

Giresundan dünyaya tabanca satıyorlar -Yıllık 60 bin tabanca üretme kapasitesi olan GİRSAN firması, ürettiği silahları, aralarında Malezya, Libya ve Kolombiya polis teşkilatının da bulunduğu 36 ülkeye satıyor -Yıllık silah ihr


GİRESUN (A.A) - Sinan Yıldız - Gültekin Yetgin - Yıllık 60 bin tabanca üretme kapasitesi olan GİRSAN firması, ürettiği silahları, aralarında Malezya, Libya ve Kolombiya polis teşkilatının da bulunduğu 36 ülkeye satıyor.
     Yıllık silah ihracatı 11 bin adet olan firma, Amerikada düzenlenen fuarda Amerikalı silah tüccarlarından 20 bin silahı aşkın sipariş alınca, kapasitesini artırdı.
     Giresunda 1992 yılında kurulan GİRSAN firması, ürettiği Yavuz 16 tabanca modelini bazı ülkelerin emniyet güçlerinde kadro silah konumuna getirmeyi başardı. Dünyanın birçok ülkesine tabanca ve tüfek ihraç eden firma bu yıl Amerikadan aldığı siparişler doğrultusunda üretim kapasitesinin üzerinde ihracat yapmayı hedefliyor.
     GİRSAN Makina ve Hafif Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cürgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silah fabrikasını 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın Karadenizdeki silah fabrikalarıyla ilgili projesi kapsamında kurduklarını söyledi.
     Kurulduğu günden bu yana GİRSANı Türkiyede ve dünyada marka haline getirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Cürgül, Silah üretmek hem zor hem de hassas bir iş. Bugün Türkiyede ve dünyada asker ile polise silah yapan, silah satan bir firma olarak aranır bir marka olan Yavuz 16 tabancalarının çeşitli versiyonlarını üretir hale geldik dedi.
    
     -Yavuz 16 modeli-
    
     Cürgül, Malezya, Libya ve Kolombiyaya Yavuz 16 modelinin Compact, Regard ve 27 E serisini ihraç ettiklerini ve bu silahların emniyet güçlerinin kadro silahı konumunda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Bu ülkelere yaklaşık 40 bin silah ihraç ettik. Emniyet güçleri silahı almadan önce saymakla bitmeyecek testler yapıyorlar. Bu testlerde hiç durmadan 5 bin adet mermi atıyorlar. 5 bin mermiyi hatasız atan tabancayı tercih ediyorlar. Bizim Yavuz 16 modelimiz bu testleri eksiksiz geçti. Yurt dışındaki ihalelerde dünyanın çok eski firmalarını Yavuz 16 modelimizle eledik. Tercih edilmemizin nedeni kalitemiz. Fiyatlarımız diğer firmalardan 5-10 dolar daha fazla olmasına rağmen bizi tercih ediyorlar.
    
     -Amerikadan kapasite fazlası sipariş-
    
     Cürgül, yıllık 60 bin adet tabanca üretim kapasitelerinin bulunduğunu, yıllık silah ihracatlarının 11 bin olduğunu belirterek, Amerikada katıldıkları fuarda kapasitelerinin üzerinde, 20 bin adeti aşkın silah siparişi aldıklarını vurguladı.
     Fabrikaya siparişler doğrultusunda yatırım yaptıklarını ve kapasitelerini artırdıklarını dile getiren Cürgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Amerikada silah ihracatı için anlaştığımız resmi kuruluş yok ancak Amerikalı silah tüccarlarının çok büyük ölçüde talepleri var. Verdikleri siparişleri bizim üretim kapasitemiz karşılamıyor. Bütün tabancalardan istiyorlar. İstedikleri tabancalar içerisinde Amerikan emniyet güçlerinin kadro silahı olan 1911 marka silah ağırlıkta. Tüfeklerimizi de önümüzdeki aydan itibaren Amerikaya ve Avrupaya ihraç edeceğiz. Amerikada çok büyük firmalara çalışıyoruz.
     Cürgül, Türkiyede ise polise 50 bini aşkın ve askere de bu sayının çok üzerinde silah sattıklarını belirterek, yurt içinde silah testlerini hiç hata yapmadan geçtiklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresundan dünyaya tabanca satıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER