Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar:

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar: -Üniversitemiz bugün tercih edilen, ilgi duyulan bir üniversite haline gelmiştir


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Üniversitemiz bugün tercih edilen, ilgi duyulan bir üniversite haline gelmiştir dedi.
     Attar, eski rektörlük binasında, göreve başladığı 100 Günün Değerlendirmesi Toplantısında, önceki dönem ve kendi dönemindeki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
     29 Mart 2012 tarihinde başladığı belirten Attar, Tıp Fakültesi morfoloji ve hastane binasının yapımıyla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Tıp Fakültesi morfoloji ve hastane binamız önceliğimizdir. Buna hayati önem veriyoruz. Bu yolda da çok ciddi mesafeler aldık. Nizamiye Yerleşkesini morfoloji binasına dönüştürüyoruz. Şuan ilgili firma çalışmalarını sürdürüyor. Giresun halkının özlemle beklediği fakültemize mutlaka kavuşacağız diye konuştu.
     Güre Yerleşkesine TOKİ tarafından yapımı planlanan akademik birimler ve sosyal tesislerle ilgili inşaatların gecikmesinin, projeleri hazırlaması gereken firmaların işleri zamanında teslim etmemesinden kaynaklandığını, bir kaç ay içinde sorunun aşılarak inşaatların temellerinin atılacağını anlatan Attar, şöyle konuştu:
     Giresun Üniversitesinde görev yaptığım 100 günlük zaman içinde akademik personel ihtiyacı konusunda adeta atılım yaptık. 32si Tıp Fakültesi olmak üzere 63 akademik personel kadroyu üniversitemize kazandırdık. Bunlardan 25i göreve başladı. Üniversitemizin kadrolarına çok büyük ilgi var. Açılan kadrolara çok sayıda müracaat alıyoruz. Karadeniz Bölgesinde hiçbir üniversite, Giresun Üniversitesi kadar ilgi görmüyor. Hatta öğretim üyeleri, üniversitemizde göreve başlamak için birbirleriyle yarışıyor. Üniversitemiz bugün tercih edilen, ilgi duyulan bir üniversite haline gelmiştir.
     Attar, YÖK tarafından üniversiteye bu yıl aralarında yabancıların da bulunduğu 7 bin 600 öğrenci kontenjanı verildiğini, bu başarıdan mutluluk duyduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER