Giresun Valisi Şahin:

Giresun Valisi Şahin: -Dileğim 2013 yılının sonunda Giresun ve Ordunun ortak yaptığı bu havaalanından uçmak


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Dileğim 2013 yılının sonunda Giresun ve Ordunun ortak yaptığı bu havaalanından uçmak dedi.
     Şahin, Valilik toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında, Ordu-Giresun Havaalanı yapımının dörtte birlik kısmının tamamlandığını söyledi.
     Giresunun Piraziz ilçesi ile Ordunun Gülyalı ilçesi arasında yapılan Ordu-Giresun Havaalanında çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Gülyalının Divani Deresi taş ocağı ile Pirazizdeki taş ocağından getirilen kayalarla deniz dolduruluyor. Şu ana kadar bir milyon ton kaya denize döküldü. Havaalanı tamamlandığında 30 milyon ton kaya denize dökülmüş olacak. Havaalanı işlemeye başladığında günde 15-20 uçağın kalkacağı bir havaalanı olacak. Dünyanın her tarafına uçuş yapılabilecek bir havaalanı yapıyoruz.
     Genişliği 45 metre uzunluğu üç bin metre olan pistin 2013 Nisan ayında tamamlanacağını ifade eden Şahin, Pistin dolgu çalışmalarına bu hafta sonu başlanıyor. Havaalanının denizle kara arası yüz elli metre olacak. Yarımada şeklinde inşa edilecek havaalanının büyüklüğü yaklaşık iki bin dönüm olacak. Sayın Başbakanımız, bakanlarımız ile ilimiz ve Ordu milletvekilleri de işin sürekli takibindeler. Dileğim 2013 yılının sonunda Giresun ve Ordunun ortak yaptığı bu havaalanından uçmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Giresun Valisi Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER