Gölcükte camiler temizleniyor

Gölcükte camiler temizleniyor


KOCAELİ (A.A) - Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, Gölcük Belediyesince, camilerde temizlik yapılıyor.
     Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, camilerin Müslümanların Allaha ibadet ettikleri yerler olduğunu hatırlatarak, yeryüzünün en şerefli yerleri olan camilere Allahın evi denildiğini söyledi.
     Camilerin zengin-fakir, köylü-şehirli her kesimden insanı bünyesinde toplayan mekanlar olduğunu vurgulayan Ellibeş, camilerin bir ülkenin Müslüman ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleri olduğunu kaydetti.
     Ellibeş, camilerin aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetler olduğunu belirterek, Camiler üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir dedi.
     Diyanet İşleri Başkanlığının, her yıl ekim ayının ilk haftasını, Camiler Haftası olarak ilan ettiğini anımsatan Ellibeş, Bu hafta da camilerimizin bakım onarımı yapılmaktadır. Camilerimizin daha temiz, daha bakımlı olması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Gölcük Belediyesi, olarak ilçe genelindeki ve köylerimizdeki mevcut camilerin temizliğini, gerektiğinde onarımına imkanlar ölçüsünde destek ve katkı sağlamaktayız diye konuştu.
     Ellibeş, şu an köylerdeki camilerin tamamını özel bir sistemle temizlediklerine dikkati çekerek, bu çalışma ile cami içindeki halıların daha güzel temizlendiğini ve halıların bu sistemle temizlenirken herhangi bir yıpranma ve ıslaklık olmadan namaz vakitlerinde vatandaşların ibadetlerine hazır hale getirildiğini anlattı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gölcükte camiler temizleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER