Gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyorlar

Gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyorlar -Zonguldak Hayvan Hakları Derneği üyesi bir grup, sokak hayvanlarının barındığı bakımevinin onarım işinden, yiyecek ihtiyacına kadar her türlü desteği sağlayarak gönüllü çalışıyor -D


ZONGULDAK (A.A) - Ferdi Akıllı - Zonguldak Hayvan Hakları Derneği üyesi bir grup, sokak hayvanların barındığı bakımevinin onarım işinden yiyecek ihtiyacına kadar her türlü desteği sağlayarak gönüllü çalışıyor.
     Dernek üyesi hayvanseverler, Zonguldak Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü Evcil ve Yabani Hayvan ve Kuşların Tedavi ve Barındırma Merkezine haftada iki gün giderek, tulum ve çizmelerini giyip, hayvanların barınaklarını temizliyorlar, beslenmeleriyle ilgileniyorlar.
     Kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütlerinden yemek artıklarını, bayat ekmeleri toplayan gönüllüler, hayırseverlerin bağışladığı malzemelerle de barınağın arkasında bulunan alanı büyüterek yeni kulübeler ve çevre düzenlemeleri yapıyorlar.
     Zonguldak Hayvan Hakları Dernek Başkanı Evren Türeci Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık üç yıldır bakımevinde düzenlemeler gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bakımevinin arka kısmında bulunan alanı büyüttüklerini, yeni kulübeler yaptıklarını anlatan Sezgin, şunları ifade etti:
     Hayvan barındırma merkezinde yeterli personelin olmaması bazı aksaklıklara yol açıyordu. Biz de hayvanseverler olarak bu işe gönüllü olduk. Haftanın iki günü gönüllüler olarak buradayız. Hayvanları biz besliyor, yıkıyor, tedavilerine ve sahiplenmelerine yardım ediyoruz. Ayrıca kulübelerin dezenfekte işlemlerini yerine getiriyoruz. Her geçen gün bakım evi daha modern ve koşulları hayvanlar için daha iyi konuma geliyor. Tüm bunlar emek ve özveriyle oluyor.
     Sezgin, kentteki alışveriş merkezlerindeki restoranların işletmecileriyle de artık yemeklerini derneklerine vermeleri konusunda görüş birliğine vardıklarını, buradaki yiyecekleri hayvanlara götürmek için toplayacaklarını belirtti.
     Hayvanseverlerden emekli öğretmen Suzan Arığ da, yiyecek bulmakta zorlanan, hasta hayvanlara yardım edilmesinin insanlık görevi olduğunu ifade ederek, Çocukların rahatsızlığına nasıl üzülüyorsam, hayvanların da başına kötü bir şey geldiğinde o kadar üzülüyorum. Bunun için haftanın belirli günleri gönüllüler olarak bakım evine gelerek çalışıyoruz. Hayvanların yaşam koşullarının biraz daha iyileştirilmesine katkı sağlıyoruz dedi.
     Edebiyat öğretmeni Ufuk Işık ise okuldaki görevinin yanı sıra hafta da iki gün hayvan bakım evine gelerek gönüllü çalıştığını belirterek, sokak hayvanlarının her türlü bakımını yapmanın manevi huzurunu yaşadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER