Gören Göz Projesi Cihaz Dağıtım Töreni

Gören Göz Projesi Cihaz Dağıtım Töreni -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Dünya, Sivası Aşık Veysel ile tanıyor. Önemli olan gözlerin görmemesi değil, gönüllerin, gönül gözlerinin açık olmasıdır" -AK Parti G


SİVAS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünya, Sivası Aşık Veysel ile tanıyor. Önemli olan gözlerin görmemesi değil, gönüllerin, gönül gözlerinin açık olmasıdır" dedi.
     Yıldırım, Cumhuriyet Meydanında sağanak altında gerçekleştirilen Gören Göz Projesi Cihaz Dağıtım Töreninde yaptığı konuşmada, Sivasa rahmetle, bereketle geldiklerini söyledi.
     Sivasta bugün birbirinden güzel açılışlar yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "Son olarak da görme engelli vatandaşlarımızın dışarıda, sokakta gideceği yere rahatlıkla gidebilmesini sağlayacak cihazları, 135 engelliye dağıtacağız" diye konuştu.
     Halk ozanı Aşık Veyselin de görme engeli olduğunu hatırlatan Yıldırım, buna rağmen ozanın Sivasa ölümsüz eserler bıraktığına dikkati çekerek, "Dünya, Sivası Aşık Veysel ile tanıyor. Önemli olan gözlerin görmemesi değil, gönüllerin, gönül gözlerinin açık olmasıdır" ifadesini kullandı.
     Cihazın uzun gayretler sonucu üretildiğini ve denendiği birçok ilde başarılı sonuçlar elde edildiğini aktaran Yıldırım, cihazların Sivasta görme engellilerin en büyük yaşam desteği olacağına inandığını söyledi.
     Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise her günün bir öncekinden daha iyi olması gerektiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
     Bütün engellerin aşılabileceğine işaret eden Yılmaz, "Aşılamayan tek engel, gönüllerin kapalı olması" dedi.
    
     -"Hepimiz engelli adayıyız"-
    
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de cihazların daha önce İstanbul, Ankara, İzmir ve Niğdede dağıtıldığını belirterek, bugüne kadar 4 bin 700 engelliyi gören göz haline getiren Bakan Yıldırıma hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
     Türkiyenin muhtelif yerlerinde gören gözlerin olacağını dile getiren Çelik, 5 bin cihaz için daha ihale sürecinin başlatıldığını belirtti.
     Engelliliğin, insanların kendi tercihi olmadığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
     "Hepimiz engelli adayıyız. Görme, işitme engelli olabilirsiniz. Her türlü engelliliğin rehabilitasyonu mümkündür ancak en kötü engellilik, gönülden engelli olmaktır. Allah hiçbirimizi gönülden engeli yapmasın. Gönülden engelli olanlar zayıfın, hastanın, fakirin, dezavantajlının, yaşlının sıkıntısını bilemezler. Bakanımız Fatma Şahin, birlikte Gaziantepte siyaset yaptığımız değerli bir kardeşim. Biz kabinede kendisine atom karınca bakan diyoruz. Bütün zayıflara, hastalara, yoksullara, uzattığı ellerden dolayı atom karınca bakana teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanımızı tarif etmeye gerek yok. Soy ismi Yıldırım, yıldırım gibi icraatı var. Siyasete ilk başladığı, ilk bakan olduğu zaman konuşması yavaştı, şimdi maşallah bülbül gibi. En hatip bakanlardan oldu, konuşması da hızlı."
     Konuşmaların ardından 135 engelliye gören göz cihazı dağıtıldı. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
     Bu arada, Avea, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve görme engelli vatandaşlara hareket serbestliği sağlayan gören göz cihazının dağıtımında, sim kartlarıyla görme engelli vatandaşlara iletişim desteği sağladı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Gören Göz Projesi Cihaz Dağıtım Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER