Ferit Melen Havaalanı, hızla büyüyor

Ferit Melen Havaalanı, hızla büyüyor -Vali Karaloğlu: -"Havalimanından, 2013 yılının ilk 4 ayında 369 bin 574 yolcu taşındı"


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Ferit Melen Havalimanından, 2013 yılının ilk 4 ayında 369 bin 574 yolcu taşındığını söyledi.
     Yardımcısı Mehmet Yüzer ile Ferit Melen Havaalanında yapımı devam eden alanlarda incelemede bulunan Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
     Karaloğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının da yeni yapılan ek terminal binası başta olmak üzere diğer eklentiler ve cihazlarla, havalimanına 3 yıl içinde yaklaşık 35 milyon lira harcama yapacağını söyledi.
     Havaalanının terminal binası ve diğer bölümlerinin tamamlanmasıyla Türkiyenin gözde havaalanlarından biri haline geleceğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:
     "Yolcu potansiyeli her geçen gün artıyor. Havalimanı eski terminal binası 2 bin 800 metre kareyken, yeni yapılan terminal binasının tamamlanmasıyla bu alan, 7 bin 500 metre kare olacak. Yeni binada iç-dış hat yolcularına, gelen ve giden olmak üzere ayrı salonda hizmet verilecek. Aynı zamanda apron kapasitesi de artırılacak. Terminal binası inşaatı kapsamında 140 araçlık olan mevcut otoparkı 450 araçlık kapasiteye çıkarılacak."
     Karaloğlu, inşaat çalışmaları kapsamında, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da tamamlanacağını anlattı.
     Engelsiz Havalimanı Projesini de yaşama geçireceklerini belirten Karaloğlu, böylece engelli vatandaşlara da en iyi şekilde hizmet verileceğini söyledi.
     Karaloğlu, "Son 2 yılda bir milyonun üzerinde yolcu taşınmış olan havalimanından, 2013 yılının ilk 4 ayında 369 bin 574 yolcu taşındı. 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 17lik artış yaşandı. Yılın ilk 4 ayında havalimanını kullanan uçak sayısındaysa geçen yıla oranla yüzde 21 artış yaşandı" dedi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ferit Melen Havaalanı, hızla büyüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER