Görme engellide hedef 15 bin lisanslı

Görme engellide hedef 15 bin lisanslı sporcu -Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Çetin: -Lisanslı sporcu sayımız 3 bin 500 civarında ama maalesef bu istediğimiz seviyede değil. Bu sayıyı 2016 yılına kadar en az 15 bi


ORDU (A.A) - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, lisanslı sporcu sayılarının 3 bin 500 civarında olduğunu belirterek, Maalesef bu istediğimiz seviyede değil. Bu sayıyı 2016 yılına kadar en az 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz dedi.
     29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Londrada gerçekleştirilecek paralimpik oyunlarında Türkiyeyi tarihinde ilk kez temsil etmeye hak kazanan B1 (hiç görmeyen) Futsal Milli Takımının Ordudaki kampı sürüyor.
     Kampı ziyaret eden Çetin, Futsal Milli Takımının kaldığı otelde sporculara ve teknik heyete moral verdi.
     Burada AA muhabirine açıklama yapan Çetin, hedeflerinin olimpiyatlarda derece yapmak olduğunu belirtti.
     Paralimpik oyunlarına toplamda 25 sporcu ile katılacaklarını bildiren Çetin, Ülkemizi 2008 yılında tek sporcuyla temsil ederken yoğun çalışmalarımız sonucunda bunu 25e taşıdık. Genel anlamda hedefimiz, katıldığımız bütün branşlarda madalya elde etmek. Çalışmalarımız o doğrultuda yürütülmekte. Takımlarımız Londra Olimpiyatları öncesi 4 aydır sürekli kamptalar diye konuştu.
     Türkiyede görme engelli sporcu sayısının az olduğunu dikkati çeken Çetin, şöyle devam etti:
     Spor bizim açımızdan bir müsabaka ya da normal bir spor değil. Sosyal anlamda görme engelliler açısından spor çok önemli. Çünkü spor sayesinde bağımsız hareketleri gelişiyor, özgüvenleri artıyor. Kendilerinin bir şeyler yapabildiklerini görüyorlar ve bu sayede de üreten birer birey haline geliyorlar. Bu konuda ailelere de çok büyük görevler düşüyor. Aileler görme engelli çocuklarının mutlaka spor yapmasına fırsat versin. Hemen hemen her ilde kulüplerimiz var. Bu kulüplere çocuklarını götürerek spor yapmalarına imkan sağlasınlar. Bu konuda bütün ailelerin çocuklarını spora yöneltmelerini tavsiye ediyorum. Lisanslı sporcu sayımız 3 bin 500 civarında ama maalesef bu istediğimiz seviyede değil. Bu sayıyı 2016 yılına kadar en az 15 bine çıkarmayı hedefliyoruz.
    
     -Sporcular havuzda stres atıyor-
    
     Öte yandan Orduda kamplarını sürdüren Futsal Milli Takımı oyuncuları kaldıkları otelin havuzunda stres atıyor. Havuzda antrenman saatine kadar serinleyen sporcular, burada adeta havuzun tadını çıkartıyor.
     Teknik sorumlu Yücel Kaya, Orduda kampın gayet güzel geçtiğini ve oyuncularının gün içerisinde havaların da sıcak olmasıyla sürekli havuzda yüzerek serinlediğini belirtti.
     Kaya, kampın 28 Temmuzda sona ereceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Görme engellide hedef 15 bin lisanslı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER