GSO Başkanı Adil Konukoğlu:

GSO Başkanı Adil Konukoğlu: -Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü hedefine ulaşabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü hedefine ulaşabilmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.
     GSOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, TRT Avaz kanalı için hazırlanan Değişim programına konuk olan Konukoğlu, Gaziantepin sanayi ve ihracatta Türkiyenin 6. büyük şehri olduğunu, her yıl ortalama yüzde 20 oranla Türkiyeden daha hızlı büyüdüğünü belirtti.
     Gaziantepin 2003 yılında 909 milyon dolar olan ihracatının 2012 yılı sonunda 5 milyar 879 milyon dolara ulaştığına, ihracatının yüzde 92,2sini sanayi ürünlerinin oluşturduğuna dikkati çeken Adil Konukoğlu, 2013 yılında 7 milyar dolar ihracat hedeflediklerini ifade etti.
     Sigortalı sayısının 214 bin kişiye ulaştığını ve bunun yüzde 80inin sanayide çalıştığını kaydeden Konukoğlu, Gaziantepin Türkiyenin en büyük organize sanayi bölgesine sahip olduğunu, 5. bölgenin tahsisinin de tamamen yapıldığını ve en kısa zamanda arsaların dağıtımına başlanacağını bildirdi.
    
     -En büyük özelliklerimizden birisi ortak akıl-
    
     GSO Başkanı Konukoğlu, 2023 yılında Gaziantep olarak 30 milyar dolarlık ihracat yapmayı, 350 bin kişiye istihdam sağlamayı, bütün ülkelere ihracat gerçekleştirmeyi, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olmayı, en az 20 ulusal ve uluslararası marka yaratmayı, üniversite-sanayi işbirliğinde Türkiyeye model olmayı hedeflediklerini anlattı.
     Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü hedefine ulaşabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz değerlendirmesinde bulunan Konukoğlu, şöyle devam etti:
     Hedeflerimizi başaracağımıza inanıyoruz. En büyük özelliklerimizden birisi de ortak akıl. Birlikten güç doğduğunu, insanlara ve ülkemize fayda getireceğini biliyoruz. Şehrimizde yapacağımız daha birçok yatırım var. İleri teknoloji üretmeyi hedefliyoruz. GSO olarak, üyelerimizin marka çalışmalarını desteklemek amacıyla 2003 yılında Marka Şehir Gaziantep projesini başlattık. Gaziantepin 2001 yılında 353 olan marka ve patent başvurusu, 2012 yılında 2,948e yükseldi. Bunun yüzde 60-65ini KOBİler gerçekleştiriyor, değişime hızla ayak uyduruyorlar.
     Gaziantepin binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Adil Konukoğlu, girişimciliğin DNAlarında bulunduğunu aktardı.
     GSOnun Çılgın proje olarak adlandırdığıDörtyol-Hassa Tüneli Projesinden bahseden Konukoğlu, Gaziantep-Hassa arasındaki ara yolun yüksek standartlı duble yola çevrileceğini ve Hassa-Dörtyol arasında tünel açılacağını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onay verilen projenin, karayolu ulaşım ağına alındığını anımsattı.
     Projeyle sanayicinin limanlara ulaşımının 270 kilometreden 107 kilometreye düşeceğini bildiren Konukoğlu, Proje sadece Gaziantepin değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesinin denize ulaşım süresini kısaltacak, bölgeyi denizle kucaklaştıracak. Bölge ekonomisi güç kazanacak ifadesini kullandı.
     Konukoğlu, Kilis ile Gaziantep sınırında 35 milyon metrekarelik alanda kuracakları Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi projesinin de bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GSO Başkanı Adil Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER