GTB sektör toplantısında, makarnacıların

GTB sektör toplantısında, makarnacıların sorunları konuşuldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) düzenlediği sektör toplantıları kapsamında makarna üreticilerinin sıkıntıları masaya yatırıldı.
     GTBden yapılan açıklamada, borsa üyesi makarna üreticilerinin, sektörün sıkıntılarını, çözüm önerilerini ve 2012 yılı beklentilerini paylaşmak üzere bir araya geldiği belirtildi.
     GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tiryakioğlu, sert buğdayın bu yıl içindeki rekolte beklentisi hakkında bilgi vererek, sert buğdayda bir önceki yıla göre bir miktar düşüş olacağının öngörüldüğünü ifade etti.
     Sektör için iyimser olduklarını söyleyen Tiryakioğlu, mevcut buğday stoklarının ve yeni hasat dönemi rekolte beklentilerinin buğday fiyatı üzerindeki etkisinin düşük olacağını vurguladı.
     Tedarik noktasında da sıkıntı yaşanmayacağını öngördüklerini dile getiren Tiryakioğlu, Yeni hasat döneminin her kesime hayırlar getirmesini diliyorum. Borsa olarak kotasyonumuza tabi ürünler üzerinden ticaret yapan tüm sektörlerin sorunlarını dinlemek ve çözüm yolunda borsa olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber GTB sektör toplantısında, makarnacıların Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER