GTO ile BTEU arasındaki işbirliği protokolü

GTO ile BTEU arasındaki işbirliği protokolü -GTO Genel Sekreteri Göçer: Firmalarımızın dış pazarlara daha kolay açılmalarını amaçlıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Avrupalı Türk İş Adamları Birliği (BTEU) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında çalışmalara başlandığı bildirildi.
     GTOdan yapılan açıklamada, BTEU Başkanı Ahmet Güler, GTO Genel Sekreteri Halil Göçer ve Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk ile iki kurum arasındaki işbirliği olanaklarını görüştü.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, üye firmaların dış pazarlara daha kolay açılmalarına olanak sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
     Bu kapsamda BTEU ile protokol imzaladıklarını anımsatan Göçer, şunları kaydetti:
     Odamıza kayıtlı firmalarımızın dış pazarlara daha kolay açılmalarını amaçlıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar birçok proje ve çalışmaya imza attık. Bu anlamda yürüttüğümüz çalışmalar GTOnun öncelikleri arasında yer alıyor. BTEU ile de geçtiğimiz ay bu çerçevede işbirliği protokolü imzalamıştık. Bu protokol ile Gaziantep ve Almanyanın Hannover şehri arasındaki her türlü ekonomik, ticari ve kültürel alanlardaki işbirliğinin arttırılması ve desteklenmesi kararlaştırılmıştı.
     Güler de, Gaziantepli iş adamlarının Alman firmalarla yapacakları ticari işbirliklerinde, bilgilendirmenin yanı sıra yönlendirme, danışmanlık ve hukuki destek hizmeti vermeye hazır olduklarını vurguladı.
     Bu arada yapılan görüşmede, Gaziantepte mesleki eğitimin güçlendirilmesi için rol model olacak bazı projeler hazırlanması yönünde karar alındığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GTO ile BTEU arasındaki işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER