Gümüşhanede, İmalat Sanayi Mali Destek Programı

Gümüşhanede, İmalat Sanayi Mali Destek Programı toplantısı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, İmalat Sanayi Mali Destek Programı toplantısı düzenlendi.
     Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasındaki (TSO) toplantıda konuşan TSO Başkanı İsmail Akçay, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) 2013 yılında vereceği hibe amaçlı mali desteğin gündemlerinde yer aldığını belirterek, TSO, üyeleri ile kamu arasında köprü görevi görmektedir. Adeta noter görevi yapmaktayız. İlimiz küçük bir il olmakla birlikte en çok proje yapan ve DOKAdan en çok hibe alan bir ildir. Bugünkü toplantıda da DOKAnın 2013 yılı içerisinde proje kapsamında vereceği hibe programını kapsamaktadır dedi.
     Avrupa Birliği Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Müdürü Yunus Emre Katrancı ise DOKAnın 2013 yılı içerisinde 10 milyon liralık hibe bütçesi bulunduğunu vurguladı.
     Bu miktarın Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Ordu illerinde yapılacak olan projelere göre dağıtılacağını anlatan Katrancı, şunları kaydetti:
     Minimum 40 bin, maksimum ise 400 bin liraya yapılan projeye göre hibe verilecek. Verilecek hibe ile sunulan ve kabul edilen projeye tanınan süre ise 8 aydır. Amaç, bölgede sağlanan istihdamı ve katma değeri yükseltmek ve bu sayede bölge ekonomisinin rekabet gücünü artırmaktır. Diğer bir amaç ise bölgede imalat sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin, ürün çeşitliliğinin, ar-ge, reklam, tanıtım , pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik düzeylerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.
     Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla devam etti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Gümüşhanede, İmalat Sanayi Mali Destek Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER