Gümüşhanede Mekkenin Fethi ve Kuran Ziyafeti

Gümüşhanede Mekkenin Fethi ve Kuran Ziyafeti programı düzenlendi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede Mekkenin Fethi ve Kuran Ziyafeti programı düzenlendi.
     Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından Mekkenin fethinin 1382. yılı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Saadet Partisi İl Başkanı Akın Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Programın açılışında konuşan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabenin bulunduğu, şehirlerin anası Mekkenin fethini, özellikle genç nesle her yıl tekrar hatırlatmanın önemine inandıklarını belirtti.
     Mecidiyeköy Cami İmamı Kurra Hafız Ali Derman ve Kemaliye Cami imamı Hafız Ahmet Demirin Kuran-ı Kerim okumasının ardından Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın, Mekkenin Fethi konulu konferans verdi.
     Mekkenin fethinin sadece İslam tarihinde değil insanlık tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Aydın, şunları söyledi:
     Mekkenin fethi kendinden sonra nice fetihleri hazırladı. Mekkenin fethinin İslam tarihinin altın sayfalarında kalmaması gerek. Kainatın merkezinde dünya, dünyanın merkezinde insan vardır. Allah insanı başıboş bırakmamıştır. Mekkenin fethi, fetih ve kuvvet ahlakını öğretmiştir. Yeni neslin bu ahlaka ihtiyacı var. Nimetsiz, külfetsiz fetih olsaydı Allah Peygamberine verirdi onu. Mekke kutsal bir şehir, şehirlerin anası ve insanlığın merkezidir. Mekkenin fethi, fetihlerin anasıdır.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede Mekkenin Fethi ve Kuran Ziyafeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER