Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan:

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: Küçük yaştan başlayarak çocuklarımıza tuzsuz beslenme alışkanlığı kazandıralım ve sofralarımızdan tuzlukları kaldıralım


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, küçük yaştan başlayarak çocuklara tuzsuz beslenme alışkanlığının kazandırılması ve sofralardan tuzlukların kaldırılması gerektiğini bildirdi.
     Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada, çok fazla alınan tuzun kalp, damar, böbrek ve pankreas hastalıklarına neden olduğunu ve kemik sağlığını bozduğunu belirtti.
     Dünyada 1.5 milyardan fazla hipertansiyon hastası bulunduğunu ve her yıl 17 milyon kişinin yüksek kan basıncı ve bundan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Pehlivan, şöyle devam etti:
     Dünya Sağlık Örgütü yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını korumak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (bir çay kaşığı) olarak önermektedir. Bu miktar ise yemeklere tuz eklemeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle sağlamaktadır. Küçük yaştan başlayarak çocuklarımıza tuzsuz beslenme alışkanlığı kazandıralım ve sofralarımızdan tuzlukları kaldıralım. Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneğinin 2012 yılında yaptığı ulusal çalışmaya göre kişi başına günde 15 gram tuz tüketildiği saptanmıştır. Bu miktar günlük alınması gereken tuzun üç katına karşılık gelmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Pehlivan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER