Halter

Halter -Özbekistandaki Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasına Çorumda hazırlanan milli sporcular, takım halinde başarı hedefliyor


ÇORUM (A.A) - Özbekistanda 6-13 Nisanda yapılacak Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasına Çorumda hazırlanan milli sporcular, şampiyonada takım halinde başarı hedefliyor.
     Türkiye Halter Federasyonu tarafından Çorumda düzenlenen hazırlık kampına davet edilen 11 sporcu, milli takım antrenörleri Gökhan Alpak, Gürsel Ateş ve Üzeyir Hacıyevin gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.
     Anitta Otelde günde iki antrenmanla çalışmalarını sürdüren sporcular, 5 Nisanda çalışmalarını tamamlayarak Özbekistandaki şampiyonaya katılmak üzere kentten ayrılacak.
     Çalışmalara ilişkin AA muhabirine açıklama yapan antrenör Gökhan Alpak, şampiyonada 8 sporcuyla mücadele edeceklerini belirtti.
     Kamp sonunda 3 sporcuyu eleyerek sayıyı 8e düşüreceklerini anlatan Alpak, Geçen yıl dünya üçüncülüğü elde etmiş bir sporcumuz da bizimle. Kendisinden hem başarısını üst seviyeye taşımasını hem de ülkemize altın madalya kazandırmasını bekliyoruz. Eğer bu turnuvada ilk 10a girebilirsek, 2014te Çinde yapılacak şampiyonaya bir sporcu daha gönderebileceğiz. Önümüzdeki turnuvayı bu bakımdan önemsiyoruz dedi.
    
     -2020 Olimpiyatlarında bu çocuklarımız yarışacak-
    
     Antrenör Üzeyir Hacıyev de sporcularının, İstanbulun da aday olduğu 2020 Olimpiyatlarında büyükler halter milli takımında mücadele edeceğine dikkati çekerek, Olimpiyatlar için bugünden sporcularımızı hazırlıyoruz. Olimpiyatların altyapısını oluşturan sporcular yıldız milli takımında. Bu kamptaki sporcularımızın en iyi derecelerini 2020de yapacaklarını düşünüyorum diye konuştu.
     Özbekistandaki şampiyonada takım halinde başarılı olmak istediklerini ifade eden Hacıyev, dünya şampiyonasının ardından ağustos ayında düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına hazırlanacaklarını söyledi.
     Milli takım kaptanı Ebubekir Aksoy, kampın çok verimli geçtiğini, dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti.
     Takım arkadaşlarına güvendiğini ve en iyi dereceyi elde edeceklerine inandığını vurgulayan Aksoy, Günde en az iki antrenman yapıyoruz. Bazı günler çok yoruluyoruz. Hocalarımızla diyaloğumuz çok iyi. Bize çok yardımcı oluyorlar. İnşallah hem onları mahcup etmeyeceğiz hem de ülkemize madalya kazandıracağız dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER