Gümüşhane Üniversitesinde yeni bölümlerin açılması

Gümüşhane Üniversitesinde yeni bölümlerin açılması -Rektör Prof. Dr. Günaydın: Açılan bölüm ve programlar bölge ve Türkiyede ilkler arasında yer alıyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, açılan üç yüksek lisans ve bir öğretmenlik bölümünün bölge ve Türkiyede ilkler arasında yer aldığını bildirdi.
     Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, gelişen ve geliştiren üniversite sloganıyla eğitim hayatına devam eden Gümüşhane Üniversitesinin yeni bölüm ve yüksek lisans programlarıyla öğrencilerini beklediğini belirtti.
     Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine bağlı olarak farklı alanlarda yüksek lisans programlarını yürüten Gümüşhane Üniversitesinin yeni açılan Ormancılık ve Çevre Bilimleri yüksek lisans programı, Afet Yönetimi yüksek lisans programı ve Zootekni yüksek lisans programına 2012-2013 öğretim yılında ilk defa öğrenci alacağını ifade eden Günaydın, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümüne ise 2013-2014 eğitim yılında öğrenci alınacağını bildirdi.
     Türkiyede ilahiyat fakülteleri bünyesinde kurulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi bölümünün ilklerinden birinin Gümüşhane Üniversitesinde açıldığını kaydeden Günaydın, şöyle devam etti:
     5 Temmuz 2012 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı sonucunda yeni açılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü ile İlahiyat Fakültemiz 4. bölümüne kavuştu. Bilindiği gibi Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) almış olduğu karar kapsamında daha önceki öğretim yıllarında Eğitim Fakültesi bölümü olarak öğretim veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümleri, 2012-2013 öğretim yılıyla tüm Türkiyede İlahiyat Fakülteleri bünyesinde öğretim faaliyetlerine devam edecek. Bu kapsamda İlahiyat Fakültesi bünyesinde açmış olduğumuz bölümümüz Türkiyedeki ilkler arasında yer almaktadır.
     Günaydın, Gümüşhane Üniversitesinin lisans öğretiminde olduğu gibi lisans üstü eğitimde de her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Üniversitemizde orman fakültesi bulunmamaktadır. Ancak ormancılık alanında bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli ön lisans programlarımız bulunmaktadır. Kadro ve altyapı bakımından yeterli olduğumuz bu alanda da üniversitemizin söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu amaçla Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açmış olduğumuz Ormancılık ve Çevre Bilimleri Yüksek Lisans Programı bölgemizde ilk ve Türkiyede ise ilkler arasında yer almaktadır. Ormancılık ve Çevre Bilimleri yüksek lisans programımıza 2012-2013 öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacağız.
     Tıp Fakültesi bulunmamasına rağmen sağlık alanında Türkiyede açığın kapatılması için çok önemli düzeyde istihdam oluşturduklarını belirten Günaydın, Afet Yönetimi Yüksek Lisans Programının sağlık alanında üniversitenin üstlenmiş olduğu öncü özelliğini daha da güçlendirdiğini, 2012-2013 öğretim yılında öğrenci alımı yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhane Üniversitesinde yeni bölümlerin açılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER