Güne kitapla başlamak iyi geldi

Güne kitapla başlamak iyi geldi -Aydındaki Yedieylül İlkokulunda 2 yıldan bu yana sürdürülen günün ilk ders saatinin 10 dakikasında kitap okunması uygulaması, hem öğrencileri hem de velileri kitap kurdu yaptı -Yedieylül İlk


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci - Aydındaki Yedieylül İlkokulunda 2 yıldan bu yana her gün ilk dersin 10 dakikasında, öğrenci, öğretmen, okul idarecileri ve hizmetliler ile çocuğunu okula bırakmaya gelen velilerin katılımıyla sürdürülen kitap okuma uygulaması, öğrenci ve velileri kitap kurdu yaptı.
     Yedieylül İlkokulu Müdürü Selami Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başlattıkları uygulama kapsamında, her gün tüm sınıflarda, hangi ders olursa olsun ilk 10 dakikanın kitap okumaya ayrıldığını belirtti.
     Uygulamaya öğrencilerin yanı sıra öğretmen, okul idarecileri ve hizmetlilerin ve çocuğunu okula bırakmaya gelen velilerin de katıldığını anlatan Avcı, şunları söyledi:
     Okumayı bir hayat tarzı, yaşama biçimi haline getirmek istedik. 2 yıl önce başlattığımız uygulama ile öğrenci, öğretmen, veliler, okul idarecileri ve hizmetlilerimiz için bu bir keyif haline geldi. Nasıl insan için nefes alma, yemek yeme vazgeçilmezse kitap okuma da aynı bu şekilde alışkanlık haline dönüştü.
    
     -Artık evlerinde de kitap okuyorlar-
    
     Avcı, 10 dakika süre ayrılması nedeniyle ilk bakışta önemsiz gibi görünse de uygulamanın kitap okumayı bir alışkanlık, hayatın bir parçası haline dönüştürmede çok önemli gelişmelere yol açtığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Biz her gün bir ateş yakıyor, bir işaret veriyoruz. Güne okuyarak başlayan, günün diğer saatlerinde de okumayı hayatının önemli bir parçası olarak devam ettiriyor. Şu anda çok sayıda kitap tiryakisi olan öğrenci ve velilerimiz mevcut. Velilerimizin birçoğu uygulama sonrasında akşamları evlerinde kitap okuma saati oluşturdu. Ailenin tüm bireyleri kitap okumaya başladı. Televizyon, internet, bilgisayar gibi günün tüm alışkanlıklarından koparak, ailelerin bu şekilde evlerinde kitap okuma saati oluşturmaları bizim için çok önemli.
    
     -Kitap yanlarından eksik olmuyor-
    
     Okulun Türkçe öğretmeni Nurcan Durmuş Şenoğlu da uygulamanın öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu belirterek, güne kitap okumayla başlayan öğrencilerin, yanlarında mutlaka kitap taşıdıklarını ve bulundukları tüm ortamlarda boş vakitlerinde kitaplarını açıp okuduğunu söyledi.
     Uygulamanın velilerin de dahil olmasıyla başarı sağladığını ifade eden Şenoğlu, anne babanın kitap okumasının, çocuğu teşvik ettiğini dile getirdi.
    
     -Evlerde kitap oku sözü bitti-
    
     Öğrenci velilerinden Nimet Dayhan ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, daha önce çocuklarını kitap okumaları için zorlarken, uygulama sonrasında buna artık gerek kalmadığını söyledi.
     Okuldaki uygulamanın dışında kendilerinin de evde okuma saati oluşturduklarını ve ailece kitap okuduklarını anlatan Dayhan, Ailece her gün beraber okuyoruz. Kitap oku zorlaması artık evimizde yok. Bundan çok memnunuz dedi.
     Bir diğer öğrenci velisi Durmuş Şahin de artık evde televizyon seyretme kültürünü ailece terk etiklerini dile getirdi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Güne kitapla başlamak iyi geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER