Güney Afrikalı sardunya Antalyalı oldu

Güney Afrikalı sardunya Antalyalı oldu -Ana vatanı Güney Afrika olan, balkonların vazgeçilmez çiçeklerinden sardunya, 12 yıldır Antalyada bir firma tarafından üretiliyor -Firma, yılda 160 bin saksı satışı ve 2 milyon civarında


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Antalyada faaliyet gösteren Fleurantalya firması, ev hanımlarının vazgeçilmez çiçekleri arasında yer alan sardunyanın üretimini yaparak Türkiyedeki balkonları ve bahçeleri renklendiriyor.
     Ana vatanı Güney Afrika olan ancak Akdenizde çok yetiştirildiği için Akdeniz ülkeleriyle özdeşleşen sardunyaya Türkiyede oldukça ilgi gösteriliyor. Halk arasında keskin kokusundan dolayı sivrisineği evden uzaklaştırdığına inanılan sardunya, çeşit çeşit renkleriyle balkonların ve bahçelerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
     Türk halkının gözde çiçekleri arasında yer alan sardunya, 12 yıldır Antalyada üretiliyor. Pınarlı beldesindeki Fleurantalya Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama şirketi, Almanyadaki özel laboratuvarlardan getirdiği sardunyaları yüksek teknolojiyle donatılmış otomasyon sistemiyle yönetilen, zararlılardan arındırılmış ve yüksek seviyede hijyenik seralarda çoğaltıyor.
     Şirkette görevli ziraat mühendisi Hilal Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sardunyanın renkli görüntüsü sayesinde büyük ilgi gördüğünü söyledi.
     Türkiyenin her bölgesine satışlarının bulunduğunu anlatan Akkuş, yılda 150 bin saksılı, 2 milyon civarında da köklü satış yaptıklarını kaydetti.
     Sardunyanın sıcağa ve soğuğa dayanıklı bir çiçek olduğunu dile getiren Akkuş, ev içi ve balkonların yanı sıra bahçelerde de yetiştirildiğini kaydetti. Sardunyanın 30 çeşit renkte üretildiğini, en fazla kırmızı rengin ilgi gördüğünü bildiren Akkuş, her yıl üretimlerinin yüzde 10-15 oranında artırdıklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Güney Afrikalı sardunya Antalyalı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER