Güre beldesindeki termal tesislerde yarıyıl tatili

Güre beldesindeki termal tesislerde yarıyıl tatili hareketliliği -Edremit Körfezinin kaplıcalarıyla beldedeki termal tesislerde yarıyıl tatili dolayısıyla yüzde 95 olan doluluk oranı, hafta sonları yüzde 100ü buluyor. (Fotoğr


BALIKESİR (A.A) - Edremit Körfezinin kaplıcalarıyla ünlü Güre beldesindeki termal tesislerde yarıyıl tatili nedeniyle yüzde 95 olan doluluk oranı, hafta sonları yüzde 100ü buluyor.
     Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörenin termal turizm konusunda, binlerce yıldır önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı.
     Saka, Gürenin mitolojideki adının, ılıca anlamına gelen gelen Astra olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Kısa bir süre önce yaptığımız 1,5-2 aylık kazı çalışmasında M.Ö 2. yüzyıla kadar inen Güredeki hamam kalıntılarını ortaya çıkardık. Bu da Gürenin binlerce yıldan beri termal turizmde devamlı bir yer edindiğinin en önemli belgesi. Güre kükürt ağırlıklı bir suya sahip. Bu da deri ve cilt rahatsızlıkları ile romatizmal hastalıklara, içmek suretiyle böbrek taşlarına ve bunun gibi daha birçok hastalıklığa iyi geliyor. Ayrıca Türkiyede önemli oranda sedef hastalığına karşı iyi gelen bir su özelliğini taşıyor. Bu doğrultuda sadece ülkemizden değil, yakın çevremizdeki Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerden de önemli oranda yabancı da termal suyun nimetlerinden faydalanmak üzere Güreye gelmekte.
     Mitolojide güzellik tanrıçası Afroditin de hastalanınca, tekrar eski güzelliğine kavuşabilmek için Güre kaplıcalarında kaldığını anlatan Saka, Güre kaplıcalarının o zamandan bu yana Afrodit kaplıcaları olarak adlandırıldığını söyledi.
    
     -Yarıyıl tatili dolayısıyla doluluk oranımız yüzde 95-
    
     Güre Belediyesine ait Afrodit Termal Tesislerinin Müdürü İbrahim Yakın da sadece kendi idaresindeki tesiste yılda ortalama 20 bin kişinin şifa aradığını bildirdi. Yakın, şunları kaydetti:
     2012 yılında ortalama yüze 71 doluluk yaşadık. Bu yıl için ortalama doluluk oranı hedefimiz ise yüzde 75 ve üzeridir. Suyumuz insan sağlığına son derece yararlı bir sudur. Kükürt oranı yüksek bir su olduğundan çok fazla içilmemesini tavsiye ediyoruz. Gürenin termal suları eklem ağrılarına, romatizmaya, kadın hastalıklarına iyi gelmektedir. Cilt besleyici özelliğine sahip suyumuzun yara, bere ve sporcu hastalıklarına tedavi amaçlı iyi geldiği görülmektedir. Bu nedenle Türk müşterilerin yanı sıra tesisimizi yabancı konuklar da sıkça kullanmaktadır son zamanlarda. Tesis profilimizi genelde Romanya, Bulgaristan, Avrupa ülkeleri olan Almanya, Fransa, Yunanistan ve İngiltereden gelenler oluşturuyor. Şu anda hafta sonları yüzde 100 doluluk görülmekte. Yarıyıl tatili dolayısıyla doluluk oranımız yüzde 95. Sanırım Şubatın 10una kadar da bu şekilde devam edeceğiz. Kaba bir hesapla tesisimizden yıllık 20 binin üzerinde bir konaklama gerçekleşmektedir.
     Sağlık Bakanlığınca verilen Kaplıca Tesisi İşletme İzin Belgesine sahip olan ve çeşitli sağlık kuruluşlarından sevklerin de gerçekleştiği tesiste, 21 günlük kür tedavileri de uygulanıyor.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Güre beldesindeki termal tesislerde yarıyıl tatili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER