Güreşin kadın seyircisi de sporcusu da

Güreşin kadın seyircisi de sporcusu da arttı -Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya: Her gün bayan güreşine olan ilgi ve alaka artıyor. Artmaya da devam ediyor. Federasyon olarak bayan sporcularımıza gerçekten ciddi yatırım y


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, her gün bayan güreşine olan ilgi ve alakanın arttığını belirterek, Artmaya da devam ediyor. Federasyon olarak bayan sporcularımıza gerçekten ciddi yatırım yapıyoruz dedi.
     Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ata sporu olan güreşin gelişmesi için çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, kadınların da güreşe fazlaca ilgi gösterdiğini söyledi.
     Son yıllarda kadınların güreşe olan ilgisinin arttığını ifade eden Yerlikaya, Biz federasyon olarak erkeklere ne imkan veriyorsak, bayan sporcularımıza da aynı imkanı veriyoruz. Her gün bayan güreşine olan ilgi ve alaka artıyor. Artmaya da devam ediyor. Bu da bizi memnun ediyor diye konuştu.
     Yerlikaya, bayan güreş sporcularında önemli bir artış olduğuna dikkati çekerek, eskiden farklı branşlarda mücadelede eden bayan sporcuların artık güreş yaptığını, gerçekleştirdikleri düzenlemeyle güreşin altyapısını oluşturduklarını vurguladı.
     Bayan güreş kulüplerinin sayısının arttığını da anımsatan Yerlikaya, Artması için de her gün bir gayret içerisinde çalışıyoruz. Güreşi seviyoruz, bayan sporcularımızın da başarılı olmalarını arzu ediyoruz. Onlara gerçekten ciddi yatırım yapıyoruz diye konuştu.
    
     -Kadın seyirci anlamında da artış var-
    
     Meriç Nehri kenarında düzenlenen bir programda bayan sporcularla sohbet etme imkanı bulduğunu anımsatan Asrın Güreşçisi Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Ayrım yapmıyoruz bir defa. Geçmiş dönemdeki hassasiyetleri biz yaşatmıyoruz. Yapmam da söz konusu değildir. Erkeklerde ne yapılıyorsa bayanlarda da aynı imkanlarda aynı olanaklarda aynı şartlarda başarılı olmaları için çalışıyoruz. Amacımız hem erkek sporcularımızın hem de bayan sporcularımızın güreşte başarılı olmasını sağlamaktır.
     Güreşte kadın seyircinin de arttığını ifade eden Yerlikaya, Kadın seyirci anlamında da artış var. Yavaş yavaş seyirci de artıyor. Bizim ekran karşısındaki seyircimiz biraz fazla. Umut ettiğimiz gibi mi değil. Biz federasyon olarak daha fazlasını istiyoruz ama inşallah zaman içinde o da olacak diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Güreşin kadın seyircisi de sporcusu da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER