Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, 2012 yılını

Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, 2012 yılını değerlendirdi


NEVŞEHİR (A.A) - Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğu, 2012 yılını değerlendirdi.
     2012 yılını AA muhabirine değerlendiren Selmanpakoğlu, 2012 yılında Türkiye genelindeki bazı ilçe adliyeleri hakkında kapatma kararı çıktığını, bunlardan birinin de Hacıbektaş Adliyesi olduğunu ifade ederek, adliyenin kapatılmasının engellenerek, ilçeye bağlı bir kısım köylerin ilçeden kopmasının önüne geçildiğini söyledi.
     Adliyenin yerinde kalmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Selmanpakoğlu, ilçe merkezindeki Atatürk Bulvarı, Çilehane Caddesi, Kayseri Caddesi, Mahsuni Şerif Caddesi, barış sitesi ve dosteli sitesinin imara bağlanmasının işçilik ihalesi yapıldığını, hava şartları elverir vermez ilk baharda buralardaki yarım kalan çalışmalara devam edeceklerini aktardı.
     Savat Mahhallesinde bulunan savat çeşmesinden 103 Evlere kadar olan yolun sözleşmesinin yapıldığını dile getiren Selmanpakoğlu, savat çeşmesi üzerinden kara höyük sitesi yolunu kilitli parke yapacaklarını ve tüm yolların kilitli parke taşlarının alındığını kaydetti.
     Hacıbektaşın en önemli sorunlarından birisinin imar planı olduğunu, çağdaş şehirleşme ve iklim koşullarına uygun olmaması nedeniyle çevre ilçelerde uygulanan imar planı olanaklarının Hacıbektaşta da uygulanması için çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Selmanpakoğlu, şöyle devam etti:
     Bu bağlamda belediye için çok maddi kaynağa ihtiyaç duyulması nedeniyle halkın da desteği ile bölüm bölüm imar planının revize çalışmaları sürdürülmüştür. İlçe merkezinde iki yere su kuyusu açtık. Kuyların birsinde su yeterli değil, diğer açılan kuyuda ise yapılan tahlillerden olumlu sonuç alınamadı. Hacıbektaşın ana arter kanalizasyonunun çalışmalarını yaptık. Bu proje gereği Avrupa Birliği fonlarından kredi yoluna gideceğiz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yeniden düzenlenmesi istenen mezbahanenin bir yıl içerisinde tamamlanması istenmektedir. Bu konuda yapmış olduğumuz planlamayı 2013 yılında ilgili bakanlığın da desteğiyle gerçekleştireceğiz.
     Nevşehir Üniversitesi Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi ve yüksekokulun yolunun genişletilmesi için yaptıkları projenin kaymakamlık ve valilikçe işleme konularak gerçekleştirildiğini dile getiren Selmanpakoğlu, 2013 yılında yol ve çevre düzenlemesi imar planı revizyonu üzerinde durulacağını bildirdi.
     İlçedeki mezbahanın daha modern hale getirileceğini belirten Selmanpakoğlu, Parklar çoğaltılacak ve daha bakımlı hale getirilecek. Hacı BektaşVeli Külliyesi içerisinde zaman zaman bazı değişikler yapılmakta şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Yakup Polat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, 2012 yılını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER