Hafik Belediye Başkanı Aydın:

Hafik Belediye Başkanı Aydın: -Pusat-Özen Barajından Koşutdere köyüne kadar, 2100 santimetre çapındaki borularla içme suyu ve sulamada kullanılacak su geldi


SİVAS (A.A) - Hafik Belediye Başkanı Zeki Aydın, ilçede kullanılmak üzere Pusat-Özen Barajından saniyede 30 litre içme suyu alınacağını bildirdi.
     Aydın, belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Hafikin su su sıkıntısı yaşadığını belirterek, İlçemizin suya ihtiyacı var. Bu su ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Elektrik enerjisi ile suyu temin ediyoruz. Ayda 15 bin liraya varan miktarda elektrik faturası ödüyoruz. Bundan mutlak suretle kurtulmamız gerekir dedi.
     Yapılan çalışmalar sonucunda 1,5 ay içerisinde ilçenin, barajdan gelen içme suyuna kavuşacağını ifade eden Aydın, Pusat-Özen Barajından Koşutdere köyüne kadar 2100 santimetre çapındaki borularla içme suyu ve sulamada kullanılacak su geldi diye konuştu.
     Bu hattan, ilçede içmede kullanılmak üzere saniyede 30 litrelik suyun tahsis edildiğini vurgulayan Aydın, Buradan saniyede 30 litre içme suyu alcağız. Orada Hafik Belediyesinin tahsisi var, saniyede 30 litrelik su tahsisi. 30 litre su Hafike yeter. Ayrıca, Durulmuş, Emre, Sofular, Gökdin köyleri de bu sudan faydalanabilecek ifadelerini kullandı.
     Aydın, suyun arıtılıp, tıbbı koşullara uygun, içilebilir hale getirildikten sonra halka sunulacağını aktardı.
     Vatandaşlarla bilgilendirmeye yönelik toplantı yaptıklarını da anlatan Aydın, ilçedeki içme suyu abonelerinden, abone başı 500 Türk Lirası talep edileceğini kaydetti. Aydın, abonelerden alınan bu ücretin gelecek dönemlerdeki su faturalarından düşüleceğini belirtti.
     İlçe halkına çağrıda bulunan Aydın, Rica ediyorum bu ücreti ödeyelim. Hafikin su sorununu halledelim dedi.
    
     Muhabir: Muzaffer Akyüz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Hafik Belediye Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER