HAK

HAK-PAR eski Genel Başkanı Bucak: Silahlar susarsa, şiddetten Kürt hareketi arındırılırsa o zaman Kürt sorunun çözümünün önü açılacaktır


ŞIRNAK (A.A) - Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) eski Genel Başkanı Sertaç Bucak, Silahlar susarsa, şiddetten Kürt hareketi arındırılırsa o zaman Kürt sorunun çözümünün önü açılacaktır dedi.
     Bucak, Avukat Ali Dinlerin ölümünün birinci yıl dönümü için Cizre ilçesine gelen Bucak, mezarlık ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Bucak, sorunun çözümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın bu konuda çok kararlı olmasının önemli olduğunu, o konuda da kararlı göründüğünü söyledi.
     Benim üzerinde durduğum en önemli nokta bu sorunda önemli bir rol oynayan şiddetin son bulmasıdır. Silahlar susarsa, şiddetten Kürt hareketi arındırılırsa o zaman Kürt sorunun çözümünün önü açılacak diyen Bucak, siyasetin önünün açılmasının da silahın ortadan kalkması ile mümkün olduğunu bildirdi.
     Bucak, şöyle konuştu:
     BDP şuana kadar hiçbir rol oynamadı ve oynadığını düşünmüyorum, ama olumlu bir rol oynamasını istiyorum. Şuana kadar sorunun çözümü konusunda henüz bir adım atılmamış, sadece konuşuluyor. Tartışılıyor olması da önemli. Türkiyenin demokratikleşmesi önemlidir. Böyle bir ortamda Kürt sorunun çözümü daha kolay olur. Atılan bu adımları henüz bir çözüm olarak kabul etmiyorum. Bu sadece şiddetle ilgili bir olay, ama çözümü bundan sonradır.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER