Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -Bursa Valisi Harput, çatışmada yaralanan Jandarma Komanda Er Erhan Yakutu baba evinde ziyaret etti -Harput: Burada belediye başkanımız, milletvekilimiz özel ambulans, araçlar hazırlamışlar. Bunlar tam gelmede


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Hakkarideki çatışmada yaralanan Jandarma Komanda Er Erhan Yakutu, İnegöldeki baba evinde ziyaret etti.
     Harput, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Yakut ve silah arkadaşlarının saldırıda yaşadıklarının tam bir kahramanlık olduğunu, yaralı askerin anlattıklarının kendisini duygulandırdığını belirtti.
     Vali Harput, yaralı asker Yakutun, kendisine şöyle dediğini aktardı:
     Sayın Valim, bizim ölmemiz, şehit olmamız önemli değil. Orada bizim için daha önemli olan, terör örgütü bizim karakolu tamamıyla işgal edip, kendi paçavrasını asmak istiyordu. Biz asıl o zaman ölürdük. Dolayısıyla bizim için ölümüne onur mücadelesiydi bu. Kimi arkadaşlarımız şehit oldu. Ama ben gazi oldum. Dolayısıyla en ufak üzüntü duymuyorum. Allah bana gazilik şerefini nasip etti. Ben bugün tekrar iyileşir iyileşmez tekrar görevine gideceğim.
     Aile ile de görüştüğünü anlatan Harput, Babası da ailesi de aynı düşüncede. Bize Allah gazilik şerefi nasip etmiş diyorlar ifadesini kullandı.
     Harput, Yakutun babasının, kendilerinin de vatan için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını söylediğini dile getirerek, Bizi duygulandırdılar, gururlandırdılar. Acılarını unutup vatan - bayrak mücadelesinde adeta onur mücadelesinin güzel örneklerini verdiler. Biz de kendilerine geçmiş olsun dileyip, herhangi bir ihtiyaçları varsa onları konuştuk dedi.
     Vali Harput, bir gazetecinin Baba Cengiz Yakutun, oğlu Erhanın Ankaradan İnegöle otobüsle gönderilmesiyle ilgili bir serzenişi vardı demesi üzerine şunları aktardı:
     Bazı şeylerin teferruat üzerinde takılıp, asıl meseleleri kaçırmamak lazım. Burada belediye başkanımız, milletvekilimiz özel ambulans, araçlar hazırlamışlar. Bunlar tam gelmeden çocuk bir an önce Aileme kavuşayım diye otobüse binmiş gelmiş. Bunda hiçbir şey yok ki. Zaten çocuğun gelemeyeceği bir durum olsa, onu komutanları, doktorları gönderir mi- Müsaade eder mi- Etmez. Yani çocuğumuza sahip çıkılmıyormuş, kaderi ile baş başa bırakılmış gibi bir görüntü vermek bizi, devleti, milleti üzer. Dolayısıyla katiyen böyle bir durum söz konusu değil. Bunun böyle bilinmesi gerek.
     Vali Harputun evde bulunduğu sırada gazetecilere açıklama yapan baba Cengiz Yakut ise moralinin iyi olmadığını belirterek, zengin bir fabrikatör olsaydı evladının başka bir muamele göreceğini öne sürdü. Ama ben garibanım, bende para yok diyen Yakut, devletin aciz olmadığını anlatarak, Devletimizin parası var. Benim de huzurum var, yüce devletimin de huzuru var, her şeyi var. Senin oğlunu şu anda helikopter ile Eskişehir Askeri Havalimanına ya da Yenişehir Havalimanına indirdik. Gelin alın demelerini beklerdim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER