Hakkarideki terör saldırısı

Hakkarideki terör saldırısı -Başbakan Yardımcısı Atalay: -Bölgede operasyonlar sürüyor. Bölge çok ciddi şekilde taranıyor. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek


VAN (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde askeri karakola düzenlenen saldırıya ilişkin Bölgede operasyonlar sürüyor. Bölge çok ciddi şekilde taranıyor. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek dedi.
     İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığına giden Başbakan Yardımcısı Atalay, saldırının ardından bölgede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özelin yönettiği geniş çaplı operasyona ilişkin bilgi aldı.
     Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirmenin ardından helikopterle Vana dönen Atalay, Ferit Melen Havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olan 8 askere Allahtan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.
     Saldırıda yaralanan 16 askere de geçmiş olsun dileğini ileten Atalay, Hakkari ve Vandaki hastanelerde tedavisi devam eden yaralılardan 3ünün sağlık durumunun ağır olduğunu kaydetti.
     Atalay, saldırının ardından başlatılan operasyonlarda 18 teröristin etkisiz hale getirdiğini anımsatarak, Biraz önce, İçişleri Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve komutanlarımızla birkaç saatlik çalışma yaptık. Bölgede operasyonlar sürüyor. Bölge çok ciddi şekilde taranıyor. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek diye konuştu.
     Saldırıda şehit olan askerlerin cenazelerinin ise yarın saat 09.30da Vanda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacağını vurgulayan Atalay, Tabii ki şehitlerimiz için, kaybettiklerimiz için üzüntülüyüz. Acımız büyük. Başbakanımızın yaptığı açıklamada da olduğu gibi bu konudaki kararlı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ifadelerini kullandı.
     Başbakan Yardımcısı Atalay ile İçişleri Bakanı Şahin, açıklamanın ardından özel uçakla Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkarideki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER