Hakkarideki terör saldırısı

Hakkarideki terör saldırısı -Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Erosmanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı -Şehidin cenazesine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin de katıldı


TRABZON (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, memleketi Trabzonda son yolculuğuna uğurlandı.
     Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından askeri uçakla Trabzon Havalimanına getirilen şehit er Erosmanoğlunun naaşı, Fatih Devlet Hastanesine götürülerek bir süre morgda bekletildi.
     Şehit Erosmanoğlunun naaşı daha sonra hastaneden ambulansla alınarak ailesinin yaşadığı Kurtuluş Mahallesi Hacıahmet Sokaktaki evinin önüne getirildi. Burada bir ara yaşanan izdiham yaşandı.
     Ailesinden helallik alınması ve dualar okunmasının ardından yeniden ambulansa konulan şehit Erosmanoğlunun naaşı, aralarında Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, polisler, askerler ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan çok sayıda kişinin oluşturduğu kortej eşliğinde cenaze namazının kılınacağı İskenderpaşa Camiine götürüldü.
     Cenazenin getirilişi sırasında zaman zaman şehit Er Erosmanoğlunun tabutunu taşıyan ambulansı durduran katılımcılar, İstiklal Marşı okuyup, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Trabzon Emir bekliyor gibi sloganlar atıp terörü lanetledi.
     Camideki cenaze törenine, şehit erin babası Ali Sait Erosmanoğlu, ağabeyi Cemal Erosmanoğlu ve akrabalarının yanı sıra, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Vali Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Dursun Ertuğrul, yargı mensupları, polis ve askerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Bakan Şahin ve diğer bürokratlar, şehit er Erosmanoğlunun babası ve yakınlarına baş sağlığı diledi.
     Şehit Piyade Er Erosmanoğlunun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından askerlerce bir süre omuzlarda taşınıp top arabasına konularak götürüldüğü Sülüklü Mezarlığındaki şehitlikte defnedildi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar / Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Hakkarideki terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER