Halk Sağlığı Müdürlüğü Afyonkarahisarda

Halk Sağlığı Müdürlüğü Afyonkarahisarda 644 okulda diş taraması yapmayı hedefliyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 644 okulda öğrenim gören 96 bin 482 ilköğretim öğrencisine eğitim öğretim dönemi içerisinde en az bir kez ağız ve diş sağlığı konularında tarama yapılması ve eğitimler verilmesi amaçlanıyor.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, diş ve diş eti hastalıklarına hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmediği belirtildi.
     Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalığın diş çürükleri ve diş eti hastalıkları olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu hastalıklarla beraber kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı riskini artırmaktadır. Ağızlarda ve dişlerde yapısal ve işlevsel herhangi bir bozukluğun olmaması, ağız ve dişlerin görevini tam olarak yapabilmeleri durumu ağız ve diş sağlığının varlığını gösterir. Bu nedenlerden dolayı günümüzde ağız ve diş sağlığı için yapılan çalışmalar koruyucu diş hekimliği üzerine kurulmakta ve bu yönde devam etmektedir. Kaliteli bir yaşamın devamı için genel sağlık durumunun iyi olmasında ağız ve diş sağlığının da önemli olmasından dolayı, Afyonkarahisar ilinde toplam 644 okulda mevcut 96 bin 482 ilköğretim öğrencilerinin eğitim öğretim dönemi içerisinde en az bir kez taranmasını ve ağız ve diş sağlığı konularında eğitimler verilmesini, ayrıca Aile Sağlığı Merkezine aşı için gelen bebek ve çocukların taramadan geçirilmesini, gebelere ve aile fertlerine ağız ve diş sağlığı konularında eğitimler verilmesini hedeflemekteyiz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Halk Sağlığı Müdürlüğü Afyonkarahisarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER