Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi, dünyada örnek gösterilecek


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesinin, dünyada örnek gösterileceğini bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesinin, kentsel dönüşüm projesi olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi, dünyada örnek gösterilecek. Zağnos Vadisi ve Tabakhane Vadisi kentsel dönüşümleri bitirildiğinde, iki tarihi surların arasındaki Ortahisar ile bir kompleks oluşturulacak. Bu aslında tarihe bir not düşülmesi gereken ve dünyada örnek gösterilebilecek bir kompleksin oluşmasını sağlayacaktır. Bu projeyi TOKİ ile yürütsek 4-5 senede tamamını bitirebilirdik. Kentsel yenileme projesinin uygulaması kişisel kanaatim olarak söylüyorum belki 8, 10 seneyi bulabilir.
     Gümrükçüoğlu, Ortahisarda asıl lokomotiflerin kentin dinamikleri olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Mülk sahibi vatandaş kendisi yapmak isterse plana programa uygun olarak istediği gibi yapabilir. Çok düşük faiz oranları ile kredi alarak yapabilir. TOKİ daha önce bu amaçla yapılan yerlerde şahıslara bu amaçlı kredi verdi. Bir başka yapım şekli ise büyükşehir belediyesi bütçesinden ayırdığı kamulaştırma bedelleri ile kendi rızası ile satmak isteyen vatandaşların mülklerini alıp, o imar planındaki olduğu şekle bağlı kalmak koşulu ile tadilatını ve yenilemesini yapabilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden alacağı binaları fonksiyonlarına uygun olarak düzenleyebilir ve bunun ardından belki satabilir veya kültürel ve turistik hizmetlerin kullanımına tahsis edebilir.
     Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi ile şehre çok büyük hizmet yapılmış olacağına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
     Belediye Meclisinde onaylanan proje, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne gönderilecek. Kurulun onayının ve askı süresinin ardından projenin uygulanmasına başlanacak. Bu projenin hazırlanmasına çok büyük emek verildi. Projenin yapılmasına yaklaşık 3 milyon lira ödendi. Tarihi geçmişine büyük saygı duyan çok büyük bir adım. Yapımı 10 sene dahi sürmüş olsa bile o bölgede çok güzel bir şehir ortaya çıkarmış olacağız.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER