Harran Şehir Surlarında arkeolojik kazı

Harran Şehir Surlarında arkeolojik kazı


ŞANLIURFA (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Harran Şehir Surlarında yapılan arkeolojik kazıların 1. etabının tamamlandığını bildirdi.
     Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 29.05.2012 tarih ve 118676 Kazı ve Sondaj İzin Belgesi üzerine, kazı ve temizlik çalışmalarının 1. etabına başlandığını hatırlattı.
     Çalışmaların 2. etabına eylül ayında başlanacağını belirten Yıldız, şunları kaydetti:
     Kazı ve temizlik çalışmaları Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan başkanlığında, Uzman Arkeolog Nedim Dervişoğlunun kazı alan sorumluluğunda, Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Önal, Araştırma Görevlisi İrem Öğütle ve üç arkeoloji öğrencisinin katılımıyla sürdürülmüştür. Harran dış sur kazısı, surların restorasyon öncesi açığa çıkartılarak, yapılacak olan restorasyonun verimli ve sağlıklı şekilde yapılabilmesi amacıyla sürdürülmüştür. İlk etap da Halep kapısından başlanarak güneye doğru 300 metrelik bir alan açığa çıkartılmış, 2012 yılı içerisinde 1 kilometrelik bir alanın açığa çıkartılması hedeflenmektedir.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Harran Şehir Surlarında arkeolojik kazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER