Harran Üniversitesinde başarılı ameliyat

Harran Üniversitesinde başarılı ameliyat


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 72 yaşındaki bir hastanın sağ böbreğinden kalbine kadar yayılmış olan tümörler başarılı bir ameliyatla alındı.
     Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yatan 72 yaşındaki hasta Mehmet Söylemezin sağ böbreğinden kalbine kadar yayılmış olan tümörler, Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Göz ve ekibi tarafından başarıyla alındı.
     Söz konusu ameliyatın bölgede ilk defa, başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
    
     -Yılda 248 bin hastaya bakılıyor
    
     Açıklamada ayrıca, kurulduğu 1994 yılından bu yana sağlık konusunda birçok branşta büyük şehirleri aratmayan hastanede, 270 akademisyen, 30 dalda poliklinik hizmeti ve 300 yatak kapasitesiyle yılda 248 bin hastaya bakıldığı, 10 bin ameliyat hizmeti verildiği bildirildi.
     Kentteki en büyük ve en kapsamlı akciğer kanser ameliyatlarının yapıldığı belirtilen açıklamada, Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim dalı olarak yapılan koroner by-pass ameliyatlarının yanı sıra kalp kapak ameliyatlarında metal kapak uygulamasının yerine biyolojik kapak uygulandığı ve hastanın mevcut kapağının onarılıp, kalp yetmezliğinde geçici yapay kalp kullanımı, doğumsal kalp hastalıklarında cerrahi tedavi ve damar tıkanıklıklarında ameliyatsız tedavi, varis tedavisinde ise ameliyatsız yöntemlerin uygulandığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Harran Üniversitesinde başarılı ameliyat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER