Hasta annesi için yeniden üniversite bitirdi

Hasta annesi için yeniden üniversite bitirdi -Samsunda yaşayan yüksek makine mühendisi Sebahattin Sekme, romatizma ağrısı çeken annesine bitkisel ağrı kesici krem yapabilmek için 63 yaşında Bafra Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromati


SAMSUN (A.A) - Mehmet Kumcağız - Yüksek makine mühendisi Sebahattin Sekme, romatizma ağrısı çeken annesine bitkilerden ağrı kesici krem yapabilmek için 63 yaşında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programını tamamladı.
     Sekme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir romatizma hastalığı nedeniyle zor günler yaşayan annesi Dürdane Sekmenin (87) ağrılarını gidermek için, doktor tedavisinin yanında şifalı bitkilerden de yararlanmak için geçen yıl OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programını tamamladığını söyledi.
     Almanyada mühendis olarak çalışıp emekli olduktan sonra Samsunda yaşayan annesinin yanına döndüğünü anlatan Sekme, "Annemin romatizma ağrılarından dolayı yürüyemediğini görmek beni çok etkiledi. Nemli iklim şartlarından dolayı da sürekli ağrıları oluyordu. Ben de ilaçlarının yanında bitkisel ürünlerle ona destek sağlamak istedim" dedi.
     Bitkisel ürünler konusunda araştırma yaptığını vurgulayan Sekme, "Bilimsel olması ve doğru uygulamak için üniversite sınavına girerek OMÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programına kayıt yaptırdım. İki yıllık eğitimin ardından diplomamı aldım. Şimdi annem için şifalı bitkilerden krem hazırlıyorum. Bu ürünler ağrılarını tam olarak gidermese bile hafifletiyor" diye konuştu.
    
     -Kullandığı bitkileri bahçesinde yetiştiriyor-
    
     Şifalı sayılan bitkileri bahçesinde yetiştirdiğini anlatan Sekme, "Evimin bir odasını, şifalı bitkilerle karışım yapmak için hazırladım. Sarı kantaron, papatya, zencefil gibi bitkileri kullanarak krem yapıyorum. En büyük destekçim eşim. Ticari olarak bir beklenti içinde değilim. Sadece ailemin ve annemin sağlıklı olmasını istiyorum" dedi.
     Sebahattin Sekmenin eşi Gülseren Sekme ise eşinin yaptığı krem ve bitkisel ürünleri kendisinin de düzenli olarak kullandığını belirterek, "Kayınvalidem bir süredir akrabalarını ziyaret için İstanbulda. Bu kremlerle ağrısının hafiflediğini belirtiyor. Ben de ağrılarım için kullanıyorum" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hasta annesi için yeniden üniversite bitirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER