Hatayda Gadir-i Hum Bayramı

Hatayda Gadir-i Hum Bayramı


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, farklı dillerin, kültürlerin, inanışların uyum ve ahenk içerisinde yaşadığı Hatayın sadece ülkenin değil, dünyanın da önemli barış ve hoşgörü merkezlerinden biri olduğunu bildirdi.
     Vali Lekesiz, Hazreti Muhammedin veda haccı dönüşünde Hazreti Aliyi taltif ettiği gün olarak kutlanan Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan sevgi, barış ve hoşgörü kenti Hataydaki birlik ve beraberliğin temelinde, sevgi ve saygının yattığını ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti:
     İşte bu sevgi ve saygıyı, birlik ve beraberliği koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur. İlimizde yaşayan her din ve mezhepten vatandaşımızın bayram sevincini, yüzyıllardır ortak sevincimiz olarak görüyoruz. Aynı şekilde tüm vatandaşlarımızın üzüntü ve tasalarını da ortak üzüntümüz ve tasamız olarak görüyor ve bunu yüreğimizde hissediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşehrilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilmesi konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Şüphesiz Hatayda yaşayan her bir vatandaşımız içtenlikle bu sorumlulukları taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramını kutlar, sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara sevdikleri ile beraber erişmelerini dilerim.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da mesajında, 3 semavi dinin mensuplarının ve farklı etnik unsurların yüzyıllardır huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı Hatayın kültür zengini bir kent konumunda yer aldığını, Anadolu tarihinin önemli zenginlikleri arasında yer alan Alevilik kültürünün toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirtti.
     Hataydaki kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olması gerektiğinin altını çizen Savaş, Alevilik, bünyesinde barındırdığı büyük sevgi, derin kültür ve hoşgörüsü içinde kucaklaşmak bizleri ümitlendirmekte ve daha güçlü yarınlara taşımaktadır. Kardeşliğimizin her zaman örnek olma potansiyelini koruma temennisiyle daim olmasını dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi hemşehrilerimin Gadir-i Hum Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım ifadelerini kullandı.
     AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci ise mesajında, Hatayın sevgi ve hoşgörünün sadece anlatıldığı değil, yaşandığı bir şehir olduğunu belirtti.
     Kimyeci, Ehl-i Beyti bilmek ve anlamak demenin, ülkede zaman zaman karşılaşılan etnik kökenle dine, dile ve ırka dayalı ayrımcılığa karşı durmak, alet olmamak ve birliği korumak, Hacı Bektaşi Veli gibi ceylanla aslanı aynı kucakta barış içerisinde tutmak demek olduğunu vurguladı.
     Bu topraklarda, Hz. Muhammet ve Hz. Aliden bu yana yeşertilmeye çalışılan birlik ve beraberlik tohumlarının bugünlere kadar geldiğini ifade eden Kimyeci, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Barış ve huzur içinde bir arada yaşama kararlılığımız tarihimizden, kültürümüzden ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinden kaynaklanmaktadır. Dünyadaki insanların barışa, sayılmaya ve sevilmeye değer vermesinin temelinde de sevgi, saygı ve hoşgörü bulunmaktadır. Sevgilerden biri de Ehl-i Beyt sevgisidir. Bu topraklarda Alevi ve Sünni yok, Anadolunun güzel insanları var. Hatayımız sevginin, hoşgörünün sadece anlatıldığı değil, yaşandığı bir şehirdir, bu açıdan mutluluk duymaktayım. Birliğin, dirliğin, sevginin dostluğun paylaşımın daim olduğu, insana insan olduğu için değer verildiği, aynı yaratandan yaratılmanın bilincinde tüm insanlığın, farklı renklerin, barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde bulunduğu kentte, farklı bir renk ve çiçek olan Alevilerin Gadr-i hum bayramını kutlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hatayda Gadir-i Hum Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER