Hatayda mevsimlik tarım işçilerine çadır kent

Hatayda mevsimlik tarım işçilerine çadır kent -Vali Lekesiz mevsimlik tarım işçilerinin barınacağı çadırken alanında incelemelerde bulundu


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, mevsimlik tarım işçileri için hazırlanan çadırkent alanında incelemelerde bulundu.
     Valilikten yapılan açıklamada, aileleriyle birlikte çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerinin hava muhalefeti karşısında yaşadıkları yer sıkıntısı ve daha insani koşullarda çalışabilmeleri için geliştirilen Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesinin (METİP) hayata geçirilmeye başlandığı belirtildi.
     Lekesiz, bazı incelemelerde bulunmak üzere gittiği Erzin ilçesinde ilk olarak METİP kapsamında, çevre illerden gelecek olan mevsimlik işçiler için hazırlanan çadırkent inşaat alanında incelemelerde bulundu.
     Erzin-Osmaniye Karayolundaki Leçe mevkisine kurulan mini kentte devam eden çalışmalar hakkında Erzin Kaymakamı İskender Yönden ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahinden bilgi alan Lekesizin, yaklaşık bin 500 tarım işçisinin kalması beklenen çadırkentin, içme suyundan elektrik tesisatına, duş ünitelerinden, tuvaletlerine, çamaşır ve bulaşık yıkama alanlarından yollarına, parke taşı döşenmesine kadar tüm ihtiyaçlarının en iyi şekilde hazırlanması konusunda talimat verdiği belirtildi.
     Lekesiz, Reyhanlı, Kırıkhan, Kumlu, Hassa ile narenciye üretiminin yoğun olduğu Erzin ve Dörtyol ilçelerinin geçici mevsimlik işçilere ev sahipliği yapan ilçelerin başında geldiğini kaydederek, Hükümetimiz tarım işçilerinin daha medeni ve daha insani şartlarda yaşayabilmeleri için yaklaşık 2 yıl önce Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesini (METİP) geliştirdi. Bu kapsamda ilimize yaklaşık 5 milyon lira tahsis edildi. Erzin ilçemizde hizmet verecek bu mini kent için de yaklaşık 1 milyon 100 bin lira tahsis edildi. Çalışmalar süratle devam edecek ve eylül ayında bitmiş olacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı. Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatayda mevsimlik tarım işçilerine çadır kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER