Hatayda Turizm Haftası etkinlikleri

Hatayda Turizm Haftası etkinlikleri


HATAY (A.A) - Hatayda Turizm Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.
     İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Eryurt, burada yaptığı konuşmada, Hatayın marka kent olduğunu belirterek, kent turizminin tanıtılması için çalışmaların gayretle devam ettiğini söyledi.
     Kentin turizm gelirini arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Eryurt, Hatayın, ülkede ve dünyada hak ettiği yere gelmesini umut ettiklerini kaydetti.
     Tören, Harbiye Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle son buldu.
     Törene Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve Antakya Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu da katıldı.
    
     -Vali Lekesizi ziyaret ettiler-
    
     Törene katılanlar daha sonra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi makamında ziyaret ettiler.
     Lekesiz, yaptığı konuşmada, kentin turizm potansiyelinin daha güçlü bir zenginliğe dönüştürebilmek için hep birlikte çalıştıklarını dile getirdi.
     Turizm sektöründe hemen her alanında söyleyecek sözlerinin olduğunu ifade eden Lekesiz, "Hangisinde daha iyi olmamız gerekiyor, önceliklerimiz nelerdir bunları belirlememiz gerekiyor. Sahip olduğumuz bu güzelliklerle, değerlerle paralel ziyaretçi sayısına henüz kavuşamadık. Arzumuz, ziyaretçi sayımızı, ve konaklama süresini arttırmak. Oluşturduğumuz eylem planı kapsamında ortaya koyduğumuz çalışmaları hep beraber hayata geçireceğiz" diye konuştu.
     Antakya Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu ise ilin turizmine sağladığı katkılardan dolayı Vali Lekesize teşekkür etti.
    
     Muhabir: Lale Köklü / Salim Taş
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatayda Turizm Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER