Hava sporları

Hava sporları -Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ön ayak yarışları ve Türkiye Şampiyonasının son gününde paraşütçüler havalandı


ÇANKIRI (A.A) - Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ön ayak yarışları ve Türkiye Şampiyonasının son gününde 120 pilot başarılı bir şekilde havalandı.
     Çerkeş ilçesinde bulunan Işıkdağına gelen pilotlara ilk olarak uçuş yönü hakkında bilgi verildi. Havanın elverişli olması dolayısıyla 120 pilot, sorunsuz bir şekilde havalandı.
     Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cennetepede dün yaşanan hava muhalefeti nedeniyle bugün uçuşlar için Işıkdağını tercih ettiklerini söyledi.
     Işıkdağından başarılı bir şekilde havalanan pilotların Çerkeş ve Atkaracalar istikametini geçeceklerini anlatan Tekin, pilotların Çavundur Beldesinde gol noktasına ulaşacaklarını belirtti.
     Işıkdağının uçuş için çok uygun olduğunu kaydeden Tekin, Hava uçuş şartları için oldukça güzel. Hem yabancı hem de yerli pilotlarımız alandan çok memnun. Yarışların son gününde sorunsuz bir uçuş gerçekleştirdiğimiz için biz de çok mutluyuz dedi.
     Şampiyona akşam yapılacak olan ödül töreniyle sona erecek.
    
     Muhabir: Özgür Alantor / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER