Hayranları Bozkırın Tezenesini unutmadı

Hayranları Bozkırın Tezenesini unutmadı -Bir süre önce hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaşın Kırşehirdeki mezarını ziyarete gelen sevenleri, yaklaşık 2 bin sayfa anı yazdı


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Bir süre önce hayatını kaybeden ve Bozkırın Tezenesi olarak bilinen Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaşın Kırşehirdeki mezarını ziyarete gelen hayranları, yaklaşık 2 bin sayfa anı yazdı.
     Bağbaşı Mezarlığındaki Ertaşın mezarını ziyaret eden sevenleri, mezarlık girişindeki bekçi kulübesi önüne konulan ziyaretçi defterlerinde duygularını ifade etti.
     Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Neşet Ertaşın vefatından sonra mezarlık girişindeki bekçi kulübesinin önüne bir masa ve defter koyarak, ziyarete gelenlerin duygularını ölümsüzleştirmelerine imkan sağladıklarını söyledi.
     Kırşehire gelenlerin mutlaka Neşet Ertaşın mezarını ziyaret ettiğini ve sonrasında duygularını yazdığını belirten Şahin, Vefatından hemen sonra koymaya başladığımız defterlerden 2 tanesi doldu. Üçüncü defter de dolmak üzere. Yaklaşık 2 bin kişi bu defterlere Neşet Ertaş usta ile ilgili duygularını yazarak ölümsüzleştirdi dedi.
     Bu uygulamayı Mezarlıklar Müdürlüğünün gerçekleştirdiğini bildiren Şahin, Sosyal İşler ve Basın Müdürlüğünün de defterlerin muhafazasını sağladığını dile getirdi.
    
     -Defterler, Neşet Ertaş Müzesine konulacak-
    
     Neşet Ertaşın mezarını ziyarete gelenler için defter açmaya devam edeceklerini vurgulayan Şahin, bu defterlerin, daha sonra kurulması düşünülen Neşet Ertaş Müzesine konulacağını aktardı.
     Şahin, şunları kaydetti:
     Defterlerin gün boyu muhafazası, ziyaretçilere sunumu, ziyaretçilerin yazmalarının sağlanması konusunda gayret gösteriyoruz. Çok yoğun bir ziyaretçi akını var. Kırşehire her gelen Neşet Ertaşın kabrini de görüp bir dua etmek istiyor. Bu ziyaretten dolayı insanlar oradaki ziyaretin kalıcı olması, ölümsüzleşmesi için anı defterine duygularını yazıyor. Spontane gelişen ziyaretçi defterini daha profesyonel bir şekilde sürdürmeyi istiyoruz. Gelinen noktada üçüncü ziyaretçi defterini açtık. Biz bu anı defterlerini orijinal hali ile muhafaza edeceğiz. 300 sayfalık defterler çift taraflı yazıldığı düşünüldüğünde yaklaşık 2 bin kişi anı defterinde duygularını ifade etmiş durumda.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Hayranları Bozkırın Tezenesini unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER