HDKnın Karadeniz ziyareti

HDKnın Karadeniz ziyareti -HDK heyetinin kaldığı otelin önünde toplanan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti


SAMSUN (A.A) - Samsunda Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetinin kaldığı otelin önünde toplanan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
     BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Halkların Demokratik Kongresi Eş Başkanı Fatma Gökten oluşan heyetin kaldığı otelin önünde toplanan bir grup çeşitli sloganlar atmaya başladı.
     Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruptakilerin, otelin bahçesine girmesi müsaade edilmedi.
     Gruptakilerden bazıları, daha otele taş atmaya başladı. Çevredeki polisler, gruptakilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
     Bunun üzerine gruptakiler, yolun karşısındaki Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesindeki boş alana geçti.
     Burada taşkınlıklarına devam eden gruba, polis ekipleri yeniden müdahale etti. Gruptakiler de polislere taş atarak karşılık verdi.
     Otelin çevresinden grubun uzaklaştırılmasının ardından heyet güvenlik önlemi altında, makam araçları ile ters şerit kullanılarak toplantı yapacakları salona götürüldü.
     Güvenlik güçleri daha sonra yeniden toplanan kalabalık grubu tazyikli suyla dağıttı. Toplantının yapılacağı salonunun önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.
     Bu arada, olaylar nedeniyle taş isabet eden bazı araçlar zarar gördü.
    
     -Gazi Caddesinde de protesto-
    
     Öte yandan İlkadım ilçesi Gazi Caddesi üzerindeki Türkiye Komünist Partisi (TKP) Samsun İl Örgütü, Samsun 78liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, Samsun Halkevleri, Eşitlik ve Demokrasi Partisi Samsun İl Örgütünün bulunduğu binanın önüne gelen çok sayıda kişi terör örgütü aleyhine slogan atarak, binaya taş ve şişe fırlattı.
     Çevre illerden de takviye yapılan çevik kuvvet, gruba müdahale etti. Atılan taşlar nedeniyle bir gazeteci ile bazı polis ve vatandaşlar hafif şekilde yaralandı.
     Polisin biber gazı ile müdahale ettiği grup sokak aralarına kaçarken, biber gazından çevredeki esnaf ve vatandaşlar da etkilendi. Bazı vatandaşlar, olayler nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı.
     Gazi Caddesi trafiğe kapatıldı. Polis, söz konusu binanın çevresinde ve sokak girişlerinde barikat kurdu. Binadakiler, tahliye edilerek çevik kuvvet araçları ile olay yerinden uzaklaştırıldı.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Hayati Akçay - Mehmet Kumcağız - Ercan Dilaver / Dilek Sezen / Orhan Topal
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber HDKnın Karadeniz ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER