Hem okuluna devam etti hem de

Hem okuluna devam etti hem de hafızlığını tamamladı -Simavda, lise öğrencisi, bir yandan okuluna devam ederken diğer yandan Kuranı Kerimi ezberleyerek hafız oldu


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde yaşayan lise öğrencisi, bir yandan okuluna devam ederken diğer yandan Kuranı Kerimi ezberleyerek hafız oldu.
     Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi 9uncu sınıf öğrencisi Mehmet Orha (16), AA muhabirine, hafızlığın herkese nasip olamayacağını söyledi.
     Dünyanın ezberlenerek okunan tek dini kitabının, Kuranı Kerim olduğunu belirten Orha, şöyle konuştu:
     "Hafızlık eğitimimde bana yardımcı olan hocam Mehmet Ali Türkhana çok şey borçluyum. Hem hafızlığımı yaptım hem de derslerimi aksatmadan başarılı bir şekilde okuluma devam ettim. Öğretmenim, bu işin tekniklerini öğretmesi yanında bir hafızda olması gereken disiplin, hoşgörü, sabır, eğitimde ve okumada süreklilik, büyüklere saygı, küçüklere sevgi gibi önemli meziyetler hususunda da beni eğitti. Kendisine müteşekkirim. Hafız olduğum için Allaha ne kadar şükretsem azdır."
     Okul Müdürü Mehmet Güre de bir öğrencinin okula devam ederken Kuranı Kerimi ezberlemesinin çok zor olduğunu ifade etti.
     Okul tarihinde buna benzer bir hafızlık örneğinin 1975 yılında yaşandığını dile getiren Güre, Orhanın bu alanda okulun tarihine geçen ikinci öğrenci olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Hem okuluna devam etti hem de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER