Hema Endüstri A.Ş. ile GMİS arasında

Hema Endüstri A.Ş. ile GMİS arasında bin 120 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı


BARTIN (A.A) - Bartının Amasra ilçesinde kömür üretim faaliyetini sürdüren Hema Endüstri A.Ş. ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasında bin 120 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.
     HEMAnın Amasra Sosyal Tesislerinde yapılan ilk görüşmede Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Beyenal, yörede ilk sendikalaşmak isteyen özel sektörün kendileri olduğunu ve görüşmelerin Amasra ile Zonguldakın Kandilli beldesindeki işçileri kapsadığını söyledi.
     Şirketlerinin bölgede 11 bin işçi hedefiyle ilerlediğini ifade eden Beyenal, Ama bu hemen olacak bir şey değildir. Bugün 1 işçiden 1500-1600 işçiye ulaştık. 11 bin işçi de bir hedeftir ve bu hedefe ilerliyoruz. Amacımız, kendi kömürümüzü kendimiz çıkarmaktır. Bugün ilkini yaptığımız toplu sözleşme görüşmelerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.
     GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da HEMAnın kurumsal ve sosyal diyaloğa açık bir şirket olduğunu belirterek, sendikalarının ilk kez özel sektörde toplu sözleşme görüşmesi yapacağını kaydetti.
     Bin 120 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri basına kapalı yapıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hema Endüstri A.Ş. ile GMİS arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER