Hemşehrileri Asrın Güreşçisinden umutlu

Hemşehrileri Asrın Güreşçisinden umutlu -Sivas spor camiası, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikayanın başarılı olacağına inanıyor -Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç: Hemşehrimiz Hamza Yerlikayanın soru


SİVAS (A.A) - Seyit Ahmet Eksik - Serhat Zafer - Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve Spor Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Soyuyüce, Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilen hemşehrileri Hamza Yerlikayanın başarılı olacağına inanıyor.
     Birçok şampiyon güreşçinin yetiştiği, Pehlivanlar Diyarı olarak bilinen Sivasta, ata sporunun gelişmesi için uğraş veren Kılıç ve Soyuyüce, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilen Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Hamza Yerlikayadan umutlu.
     Asrın Güreşçisi unvanlı Yerlikayaya güvenen ikili, Sivas güreşinin de bu dönemde iyi bir noktaya geleceğine inanıyor. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamza Yerlikayanın Güreş Federasyonu Başkanlığına seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Güreşte sporcu, teknik altyapı ve antrenör noktasında birçok sıkıntı yaşandığını anlatan Kılıç, Hemşehrimiz Hamza Yerlikayanın bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Çünkü kendisi yapıyı bilen, insanları tanıyan ve kapasiteyi bilen bir kişi. Sorunları iyi biliyor dedi.
     Güreşin içerisinden gelen Yerlikayanın, Türk güreşine ve Sivasa büyük fayda getireceğine inandıklarını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:
     Yıllardır Güreş Federasyonu ile iyi ilişkiler içerisinde olamadık. Genelde ilişkiler başarı endeksli. Bizim de üst yaş gruplarında fazla başarılı sporcumuz yok. Sivasta liseyi bitiren başarılı sporcuları büyük kentlerdeki spor kulüplerine gönderiyoruz. Bu şekilde Sivastaki Güreş Eğitim Merkezinde yetiştirdiğimiz birçok sporcumuz var. İnşallah, altyapıya biraz daha gereken önemi vereceğiz. Sivasta şu anda 15in üzerinde antrenörle çalışıyoruz. Ama yeterli antrenman salonlarına sahip değiliz. Biz bu olayı tabana yayarak, tüm yeteneklere ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için iyi bir altyapı çalışması gerekiyor. Antrenörlerin eğitime ihtiyacı var. Federasyon başkanımız bu sorunların hepsine hakim ve sorunları biliyor. İnşallah iyi bir çalışmayla bunların üstesinden geleceğimizi umut ediyorum.
    
     -Soyuyüce: Sivasa da büyük katkıları olacaktır-
    
     Sivas Spor Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Soyuyüce ise çok sayıda şampiyon çıkaran Sivasın güreşte ayrı bir yeri olduğuna dikkati çekerek, Sivas, Yiğidoların olduğu gibi pehlivanların da diyarıdır dedi.
     Hamza Yerlikayanın her zaman yanında olduklarını belirten Soyuyüce, Yerlikayanın 8 Avrupa, 3 dünya, 2 olimpiyat şampiyonluğu var. Minderde göstermiş olduğu kahramanlıkları, şampiyonlukları Türk gençliği ve Türk güreşine hizmet ederek de göstereceğine inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz. İnşallah, Türkiyenin her tarafına hizmet edeceği gibi hemşehrimiz olması nedeniyle Sivasa da büyük katkıları olacaktır. Her zaman şampiyon başkanımızın yanındayız diye konuştu.
     Sivasın şampiyon güreşçiler çıkarmaya devam edeceğini dile getiren Soyuyüce, Kahramanmaraş, Erzurum, Amasya, Tokat, Samsun ve Sivası güreşin omuriliği olarak adlandırabiliriz. Hatta Sivas, en başarılı ildir. Çünkü dünya ve Avrupa şampiyonluklarını göz önüne getirdiğimiz zaman Sivasın şampiyonları daha fazladır. Bu da demek oluyor ki, Sivasın havası, suyu, toprağı, ne sayarsanız sayın güreş sporuna elverişli. Elverişli olmasaydı Allah bize böyle şampiyonluklar nasip etmezdi ifadelerini kullandı.
     Güreş yaşamında çok önemli başarılara imza atan, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) tarafından 1993 yılında, 17 yaşındayken Asrın Güreşçisi unvanıyla ödüllendirilen Yerlikaya, 2007-2011 yılları arasında 23. dönem Sivas milletvekili olarak TBMMde yer aldı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hemşehrileri Asrın Güreşçisinden umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER